24.11.08

ΑΦΗΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: 1-1

Μετά από ένα άσχημο παιχνίδι με έναν αντίπαλο που πάλεψε για βαθμό ή βαθμούς (με πολύ καλές αντεπιθέσεις και με έξυπνο στήσιμο για εκτός έδρας παιχνίδι) η ΠΡΟΟ άφησε βαθμούς στο «κλουβί» και πιθανόν έδαφος για σταθερή παρουσία στις 3 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Παρότι η ΠΡΟΟ κατάφερε να προηγηθεί νωρίς (με τον συνήθης ύποπτο Κουβάτσο) πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20΄ για άλλη μια φορά ισοφαρίστηκε από απευθείας χτύπημα φάουλ!!!!
Στο Β΄ημίχρονο παρά το γεγονός ότι η ΠΡΟΟ ανέβασε ρυθμούς και είχε την υπεροχή και δύο κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ, δεν μπόρεσε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης.
Πλήγμα για μια ομάδα που διεκδικεί την άνοδο να χάνει βαθμούς στην έδρα της που λογικά θα έπρεπε να πηγαίνει για το απόλυτο. Πλέον είναι μονόδρομος το καλό αποτέλεσμα με τον πρωτοπόρο Σαρωνικό για να καλυφθεί και η διαφορά στη βαθμολογία.

19.11.08

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από ότι φαίνεται από την περασμένη εβδομάδα προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας σε Κορυδαλλό και Νίκαια, με ένα κλίμα αστυνομοκρατίας και προληπτικών συλλήψεων ακόμα και μέσα από σχολεία.
Αξίζει να αναφερθούμε στα γεγονότα που μόνο τυχαία και αποσπασματικά μεταξύ τους δεν είναι, αφού πολλοί από τους νέους, κυρίως μαθητές, που έχουν μπει για πολλοστή φορά στο στόχαστρο της Αστυνομίας είναι και παιδιά της δικής μας κερκίδας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την περασμένη Πέμπτη αστυνομικοί συνέλαβαν (με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων και γιατί δεν είχαν μαζί τους ταυτότητα) 2 μέλη της ΚΝΕ (βυσσινοί φυσικά) μαθητές του Νυχτερινού Λυκείου Κορυδαλλού μέσα από το προαύλιο του σχολείου την ώρα που έκαναν εξόρμηση στους συμμαθητές τους με υλικό της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο. Χρειάστηκε η η παρέμβαση Βουλευτή του ΚΚΕ και στελεχών της ΚΝΕ για να αφεθούν ελεύθεροι οι 2 συλληφθέντες μετά από αρκετές ώρες από το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί δεν πήραν υπόψη τους ούτε τις διαβεβαιώσεις των καθηγητών ότι είναι μαθητές του Νυχτερινού Λυκείου και εγγυώνται οι ίδιοι οι καθηγητές για την ταυτότητα των μαθητών τους!!!!
Επίσης από την Τρίτη 18/11 άρχισαν να φτάνουν Εισαγγελικές Παραγγελίες στα Λύκεια της Νίκαιας που είχαν κατάληψη το προηγούμενο διάστημα ζητώντας από τον Λυκειάρχη και από το Σύλλογο Γονέων να καταθέσουν για τυχόν ζημιές στα σχολεία και για τους πιθανούς βάνδαλους μαθητές συμμετείχαν στην κατάληψη του κάθε σχολείου.
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ ζήλεψε από τους τρομονόμους και από τα μαθητοδικεία που άνθισαν επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και θέλει να δείξει «καλό χαρακτήρα» απέναντι σε κάθε τι αμφισβητεί, αντιστέκεται, αγωνίζεται.
Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με προληπτικά μέτρα τρομοκρατίας θα βάλουν στο χέρι τη νεολαία. Είναι χρέος όλων μας σήμερα να τιμωρήσουμε αυτούς που με την πολιτική τους στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου και τον ευρωμονόδρομο, θεωρώντας ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται και διεκδικεί το μέλλον της. Ας οργανώσουμε καλύτερα τη δράση μας με αιχμή να σπάσει κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας σε κάθε χώρο και κυρίως στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.

17.11.08

ΜΠΟΡΟΥΣΕ και τη ΝΙΚΗ στα ΣΠΑΤΑ

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: 2-2
Με το 2-2 να αντιπροσωπεύει ένα εκπληκτικό παιχνίδι για τα δεδομένα της κατηγόριας (εναλλαγές του σκορ, δοκάρια, ωραίες φάσεις, ένταση σε γήπεδο και κερκίδα) η ΠΡΟΟ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας.
Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ήδη στο 20΄είχαν σκοράρει μια φορά και είχαν 2 δοκάρια, η ΠΡΟΟ ήθελε το παιχνίδι και το απέδειξε. Κατάφερε να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου (με εκπληκτικό γκολ - προσωπική ενέργεια του Μαλισιόβα) και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου πήρε κεφάλι στο σκορ (με εξίσου εκπληκτικό γκολ κλάσης Τάτση). Ο Αήττητος Σπάτων ισοφάρισε με άπιαστο απευθείας χτύπημα φάουλ.
Η ΠΡΟΟ μπορούσε τη νίκη αλλά της την στέρησαν οι 2 αναγκαστικές αλλαγές (λόγω τραυματισμού) των Μητρογιάννη και Τάτση, η προσπάθεια του διαιτητή με τα σφυρίγματά του να βάζει τους γηπεδούχους στο παιχνίδι και στην περιοχή της Προοδευτικής, αλλά και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας.

Αίσθηση μας έκαναν:
1. Οι σχεδόν 1000 οπαδοί που παρακολούθησαν το παιχνίδι
2. Οι πιστοί Προοδευτικάνοι που μετέτρεψαν τα Σπάτα σε Νίκαια
3. Ο μοναδικός τρόπος που ο Αήττητος παίζει το fair play και η εκπληκτική για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα φάση με πρωταγωνιστή τον Καραφούντα (ν.9 και δανεικό από τον Ιωνικό στον Αήττητο) που πήγε να σκοράρει όταν όλοι οι παίχτες είχαν σταματήσει και περίμεναν να τους δώσει την μπάλα (αξίζει να σημειωθεί πως με τον ίδιο τρόπο ο Αήττητος κέρδισε τον Αχαρναϊκό).




13.11.08

Για την μαζική απεργία πείνας των κρατουμένων σε όλες τις Φυλακές της χώρας μας.

Άμεσα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των κρατουμένων

To vissiniPROOletariato σημειώνει για την κατάσταση στις φυλακές:

Η μαζική απεργία πείνας και η διαμαρτυρία των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας φανερώνει πόσο οξυμένη και απάνθρωπη είναι η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των κρατουμένων.

Η όξυνση του προβλήματος είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όλα τα τελευταία χρόνια, πολιτικών δεμένων στο άρμα της καταστολής και της τρομοκρατίας που στρέφεται ενάντια σε κάθε κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα, ποινικοποιώντας κάθε λαϊκή δράση και θωρακίζοντας την εξουσία της ολιγαρχίας (βλέπε τρομονόμος και ΕΕ)

Καλούμε το λαό και τους οπαδούς της ομάδας μας να διεκδικήσουμε:

  • άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών
  • αντιμετώπιση του προβλήματος του μεγάλου αριθμού υποδίκων
  • τήρηση των προδιαγραφών του Σωφρονιστικού Κώδικα για τα δικαιώματα των κρατουμένων
  • απελευθέρωση των αλλοδαπών κρατουμένων υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης ενόψει απέλασης
  • κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ένταξη του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ
  • λήψη ειδικών προνοιακών μέτρων για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών στην κατεύθυνση της απεξάρτησης
  • λήψη ειδικών προνοιακών μέτρων για τους ανήλικους και τις γυναίκες.
  • κατάργηση του "άβατου" των φυλακών για πολιτικά κόμματα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους φορέων
  • στήριξη των αποφυλακισμένων. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα είναι άνεργοι. Δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • δημιουργία εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων μέσα στις φυλακές.
  • πρόσληψη προσωπικού, ιδιαίτερα ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, και κάλυψη των οργανικών θέσεων.


10.11.08

ΝΕΑ ΝΙΚΗ για την ΠΡΟΟ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΜΟΣΧΑΤΟ: 3-0

Νέα νίκη για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ με 3-0 επί του Μοσχάτου σε ένα μέτριο παιχνίδι.
Σκόρερ οι «συνήθεις ύποπτοι» Τάτσης - Κουβάτσος - Μαλισιόβας.
Παρά το άνετο του σκορ η ομάδα δεν έκανε από τα καλύτερά της παιχνίδια και βοηθήθηκε από την κακή εμφάνιση των φιλοξενούμενων που μόνο σε μια φάση απείλησαν ουσιαστικά την εστία μας (και ο Μητρογιάννης έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα του με εκπληκτική απόκρουση).
Παρά το 3ποντο και τα 3 γκολ αξίζει να σημειώσουμε ότι ήταν εμφανείς η απουσία των Μαλισιόβα και Πέρρου στο κέντρο (μάλιστα με την είσοδο του Μαλισιόβα στον αγώνα η ομάδα ανέβασε ρυθμούς).
Σαφέστατα το αποτέλεσμα μετράει αλλά θέλουμε να βλέπουμε και μπαλίτσα από την ομάδα και ειδικά φέτος με την ενίσχυσή της από αξιόλογους παίκτες υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες.
Εξάλλου τα ωραία ματσάκια φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο.!!!



3.11.08

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ με τον ΙΩΝΙΚΟ

Το vissiniPROOletariato συγχαίρει τους παίκτες και τους προπονητές της ομάδας basket για τη μεγάλη νίκη επί του Ιωνικού Νικαίας, που φέρνει την ομάδα μας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Δυστυχώς κανένα μέλος του vissiniPROOletariato δεν παρακολούθησε το παιχνίδι συνειδητά, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί στους «αθλητικούς εγκεφάλους» και στην αστυνομοκρατία που επιλέγει ποιοι θα είναι οι οπαδοί που θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι, αποκλείοντας για άλλη μια φορά και τους οπαδούς του Ιωνικού. Νέες μόδες, τώρα έχει «πόρτα» και στα γήπεδα. Αν δεν μπορούν οι οπαδοί να παρακολουθήσουν την ομάδα τους τότε φανταστείτε τι άλλο μας περιμένει.