19.11.08

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από ότι φαίνεται από την περασμένη εβδομάδα προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας σε Κορυδαλλό και Νίκαια, με ένα κλίμα αστυνομοκρατίας και προληπτικών συλλήψεων ακόμα και μέσα από σχολεία.
Αξίζει να αναφερθούμε στα γεγονότα που μόνο τυχαία και αποσπασματικά μεταξύ τους δεν είναι, αφού πολλοί από τους νέους, κυρίως μαθητές, που έχουν μπει για πολλοστή φορά στο στόχαστρο της Αστυνομίας είναι και παιδιά της δικής μας κερκίδας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την περασμένη Πέμπτη αστυνομικοί συνέλαβαν (με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων και γιατί δεν είχαν μαζί τους ταυτότητα) 2 μέλη της ΚΝΕ (βυσσινοί φυσικά) μαθητές του Νυχτερινού Λυκείου Κορυδαλλού μέσα από το προαύλιο του σχολείου την ώρα που έκαναν εξόρμηση στους συμμαθητές τους με υλικό της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο. Χρειάστηκε η η παρέμβαση Βουλευτή του ΚΚΕ και στελεχών της ΚΝΕ για να αφεθούν ελεύθεροι οι 2 συλληφθέντες μετά από αρκετές ώρες από το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί δεν πήραν υπόψη τους ούτε τις διαβεβαιώσεις των καθηγητών ότι είναι μαθητές του Νυχτερινού Λυκείου και εγγυώνται οι ίδιοι οι καθηγητές για την ταυτότητα των μαθητών τους!!!!
Επίσης από την Τρίτη 18/11 άρχισαν να φτάνουν Εισαγγελικές Παραγγελίες στα Λύκεια της Νίκαιας που είχαν κατάληψη το προηγούμενο διάστημα ζητώντας από τον Λυκειάρχη και από το Σύλλογο Γονέων να καταθέσουν για τυχόν ζημιές στα σχολεία και για τους πιθανούς βάνδαλους μαθητές συμμετείχαν στην κατάληψη του κάθε σχολείου.
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ ζήλεψε από τους τρομονόμους και από τα μαθητοδικεία που άνθισαν επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και θέλει να δείξει «καλό χαρακτήρα» απέναντι σε κάθε τι αμφισβητεί, αντιστέκεται, αγωνίζεται.
Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με προληπτικά μέτρα τρομοκρατίας θα βάλουν στο χέρι τη νεολαία. Είναι χρέος όλων μας σήμερα να τιμωρήσουμε αυτούς που με την πολιτική τους στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου και τον ευρωμονόδρομο, θεωρώντας ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται και διεκδικεί το μέλλον της. Ας οργανώσουμε καλύτερα τη δράση μας με αιχμή να σπάσει κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας σε κάθε χώρο και κυρίως στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.