6.3.08

Η ΝΕΟΛΑΙΑ να ΓΥΡΙΣΕΙ την ΠΛΑΤΗ στα Τοπικά Συμβούλια Νέων

Σήμερα που οξύνονται όλο και περισσότερο τα προβλήματα της νεολαίας, από την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας και από τις λογικές του Ευρωμονόδρομου, είναι υποκρισία η δημιουργία Τοπικών Συμβουλίων Νέων για τον εντοπισμό και την ανάδειξη των προβλημάτων της νέας γενιάς.

Με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπ. Εσωτερικών και του Υπ. Παιδείας μέσα στο Μάρτη πρέπει να διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των πρώτων Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Η νεολαία, πρέπει να καταδικάσει και να εναντιωθεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ένα και μόνο στόχο, να κάνουν τη νεολαία συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική και στην όξυνση της επίθεσης που έρχεται στη ζωή και τα δικαιώματα των νέων, να κάνουν τους νέους χειραγωγήσιμους και συμβιβασμένους, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κάμψουν την ριζοσπαστικοποίηση και την οργανωμένη μαζική πολιτική δράση της νεολαίας.

Δεν μπορούν σήμερα να κόπτονται για τα προβλήματα και για τη συμμετοχή των νέων στα κοινά αυτοί που η δική τους πολιτική έχει την κύρια ευθύνη για τα προβλήματα της νεολαίας, δεν μπορούν να μιλούν για δημοκρατική συμμετοχή των νέων αυτοί που εδώ και δεκαετίες στήνουν μαθητοδικεία και φοιτοτοδικεία σε κάθε κινητοποίηση της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας, αυτοί που έχουν απαξιώσει τα ίδια τα μαθητικά συμβούλια ως οργανωμένη έκφραση των νέων. Δεν μπορούν να μιλάνε για ανάδειξη των νεολαιίστικών προβλημάτων αυτοί που προτείνουν στους νέους, ανασφάλιστη εργασία, περιστασιακή εργασία, ιδιωτικοποίηση κάθε έκφρασης της παιδείας από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Πανεπιστήμια, αυτοί που προωθούν ακόμα και με νόμους την εργοδοτική τρομοκρατία όταν η συμμετοχή των νέων στα σωματεία και στις απεργίες είναι σήμερα λόγος απόλυσης.

Είναι τόσο υποκριτική η ανάγκη για τη δημοκρατική συμμετοχή των νέων μέσα από τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, που δεν επιτρέπονται ούτε καν οι παρατάξεις στις εκλογές, απαξιώνοντας το ρόλο των πολιτικών νεολαιών της χώρας μας, μέσα από κοινά άχρωμα και άλαλα ψηφοδέλτια, αφού τα ίδια τα Τοπικά Συμβούλια Νέων δεν θα έχουν καν αποφασιστικό χαρακτήρα, αλλά μόνο συμβουλευτικό.

Σήμερα η νεολαία όχι απλά γνωρίζει από πού προέρχονται τα προβλήματά της και η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται σε κάθε της δικαίωμα, αλλά τα βιώνει καθημερινά μέσα από την απαξίωση του δημοσίου χαρακτήρα της μόρφωσης, μέσα από το τσάκισμα του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή εργασία, μέσα από την επίθεση που ετοιμάζεται στα ασφαλιστικά της δικαιώματα, μέσα από την απαξίωση των ίδιων της των θεσμών που η ίδια έχει τόσα χρόνια διεκδικήσει και επιβάλλει, όπως τα συνδικαλιστικά της όργανα στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας.

Η νεολαία έχει φορείς να εκφραστεί και μέσα από αυτούς πρέπει ακόμα πιο έντονα να μαζικοποιήσει και να οργανώσει τη δράση της ενάντια στην επίθεση που δέχεται σε κάθε έκφανση της ζωής της, και δεν χρειάζεται έναν ακόμα θεσμό που σκοπεύει στη χειραγώγηση της. Τα 3,6 εκ. € που θα διατεθούν για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων είναι χρήματα που λείπουν από τη μόρφωση, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό των νέων σήμερα.

Καμμία συμμετοχή, καμμία εμπλοκή στα Τοπικά Συμβούλια Νέων. ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ.