4.2.08

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ οι οπαδοί της LIVERPOOL

Οι οπαδοί στην αντεπίθεση

Την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να απαλλαγούν από την αμερικανική διαχείριση, αλλά και να αποτρέψουν την αραβική εισβολή κεφαλαίων φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να πάρουν οι οπαδοί της αγγλικής ιστορικής ομάδας Λίβερπουλ.

Ο σύλλογος που οι ρίζες του βρίσκονται στους ναυτεργάτες της πόλης (και αποτελούσε το αντίπαλο δέος κατά της αστικής Εβερτον) τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πρακτική άλλων αγγλικών ομάδων πέρασε στα χέρια ξένων επενδυτών και συγκεκριμένα στους Αμερικανούς Τζορτζ Τζιλέτ και Τομ Χικς. Η δυσαρέσκεια απέναντι στους ιδιοκτήτες είναι δεδομένη για το γεγονός ότι έχουν εξασφαλίσει μεγάλα δάνεια, ώστε να διατηρήσουν τον έλεγχο του συλλόγου, ενώ το ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας σε επιχειρηματικό όμιλο του Ντουμπάι εγκυμονεί καινούργιους κινδύνους, αφού αντιμετωπίζεται ως ακόμη μία κίνηση που βλέπει την ιστορική ομάδα καθαρά εμπορικά και με σκοπό το κέρδος.

Ετσι, μια νέα οργάνωση, η «Share Liverpool FC», η οποία αριθμεί πάνω από 100.000 μέλη και απευθύνει κάλεσμα στους φίλους της ομάδας ανά τον κόσμο, προτίθεται να κινηθεί για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες.