22.11.07

3η ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟ

Σαν τρένο συνεχίζει η Προοδευτική σημειώνοντας την 3η στη σειρά νίκη της.
Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα (πολλά γκολ, φάσεις, φιλικό κλίμα μεταξύ παικτών και οπαδών) η ΠΡΟΟ έπαιξε σαν ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και έφτασε σχετικά εύκολα στο 4-1 με τον Περαμαϊκό. (2-0 το ημίχρονο)
Παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα βελτιώνεται αισθητά. Αν συνεχίσει σ΄αυτούς τους ρυθμούς και καλό ποδόσφαιρο θα παίζει και θετικά αποτελέσματα θα έρχονται. Οι οπαδοί της έτσι γουστάρουν να την βλέπουν.
Δυστυχώς το παιχνίδι έγινε Τετάρτη και όσοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο γήπεδο έχασαν μια ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ βγαλμένη από τα παλιά.

16.11.07

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ


34 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα της εποχής παραμένουν επίκαιρα.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή. Δεν ήταν φοιτητική εξέγερση για να πέσει η Αμερικανόθρεφτη Χούντα, ήταν παλλαϊκός ξεσηκωμός (φοιτητές, μαθητές, εργάτες, αγρότες, η προοδευτική διανόηση) με αιτήματα και στόχους για μια Ελλάδα ελεύθερη χωρίς εξαρτήσεις, για μια Ελλάδα με ουσιαστική λαϊκή κυριαρχία.

34 χρόνια μετά, με άσβεστο το πάθος της αποτελεσματικότητας της μαζικής οργανωμένης λαϊκής πάλης, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι για τα σύγχρονα λαϊκά αιτήματα:
για Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Παιδεία -
για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό -
για Καθολική Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους -
για μισθούς που θα καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες -
για ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος κάθε φορά να τιμούμε το Πολυτεχνείο του 1973 και όχι με μνημόσυνα.

Συνεχίζουμε αντιιμπεριαλιστικά!! Συνεχίζουμε ταξικά για λαϊκή συμμαχία!!!


Θερμά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του Σ.Φ. της Προοδευτικής για την κατάθεση λουλουδιών στο Πολυτεχνείο.

Το vissiniPROOletariato καλεί τη νεολαία της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού να συμμετέχουν μαζικά στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστκή πορεία στις 17/11 προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

12.11.07

ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ

Ξεκίνησε τα σερί της η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ στις νίκες με την εκτός έδρας επιτυχία επί του ΕΡΜΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.
Η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την ΠΡΟΟ ήρθε στο ΕΑΚ όπου πραγματικά με την παρουσία των φιλάθλων μας ήταν σαν εντός έδρας.
Χωρίς να κάνει ιδιαίτερα καλή εμφάνιση η ΠΡΟΟ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης. Ουσιαστικά η ΠΡΟΟ έπαιξε μόνο το πρώτο 20΄ όπου στο 10΄ο Κουβάτσος έκανε το 0-1 με ένα εκπληκτικό γκολ, και τα επόμενα 10΄η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι αφού στο 17΄ο Γιαννόπουλος έχασε μοναδικό τετ α τετ και στο 20΄ο Σπέρτος είχε δοκάρι από απ΄ευθείας κτύπημα κόρνερ.
Η αναγκαστική αλλαγή του Σπέρτου, έκοψε την ομάδα στη μέση και χάθηκε η υπεροχή του Α ημιχρόνου. Στο Β ημίχρονο ο Ερμής μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, κάνοντας σημαντικές φάσεις που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε γκολ, ιδιαίτερα στις καθυστερήσεις.
Σαφέστατα η ΠΡΟΟ εμφανίζεται όλο και πιο βελτιωμένη σε κάθε παιχνίδι, αλλά ακόμα της λείπει το επιθετικό ποδόσφαιρο
Στόχος πλέον πρέπει να είναι το σερί να συνεχίσει και στα επόμενα 3 εντός έδρας παιχνίδια που έχουμε.

3.11.07

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΩΝΑ ΧΙΟΥ: 1-0

Την καλύτερη της μέχρι τώρα εμφάνιση έκανε η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και επικράτησε σχετικά εύκολα της Δάφνης Δαφνιώνα Χίου.
Το γκολ σημείωσε στο 45΄ ο Κουβάτσος, ενώ η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα όταν εκτέλεση φάουλ του Γκατσούδη κατέληξε στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ δημιούργησε λίγες ευκαιρίες, παρά την καθολική υπεροχή που είχε σε όλο το παιχνίδι, δείχνοντας ότι το μεγάλο της πρόβλημα είναι το σκοράρισμα.
Δεμένη αυτή την φορά η αμυντική γραμμή, αν και οι φιλοξενούμενοι 5΄ λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού θα μπορούσαν να σκοράρουν όταν σε αντεπίθεση βρέθηκαν σε θέση βολής και το σουτ μέσα από την περιοχή βρήκε το δοκάρι.
Αυτό που μπορεί να ξεχωρίσει από το παιχνίδι είναι η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους παίχτες της ΠΡΟΟ και η ελαχιστοποίηση των λαθών των προηγούμενων παιχνιδιών.
Μετά το πρώτο 3ποντο της ομάδας είναι ευκαιρία για ανάκαμψη, αφού ακολουθούν το παιχνίδι με τον Ερμή (στο ΕΑΚ Κορυδαλλού) και με τον Περαμαϊκό εντός έδρας. Φαίνεται ότι μπορεί η ομάδα να έχει συγκομιδή 6 βαθμών στους επόμενους 2 αγώνες.

1.11.07

ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΜΕΡΕΣ και με το ΝΟΜΟ

Με την εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά πλέον οι χαφιεδοκάμερες που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα (2003 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τις ενίσχυσε το 2004 και 2005 η κυβέρνηση της ΝΔ) δεν θα είναι για την παρακολούθηση της οδικής κυκλοφορίας, αλλά για να παρακολουθούν διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις.
Μάλιστα η εισαγγελική παρέμβαση έρχεται όταν αρχίζουν να φουντώνουν οι μαθητικές και οι φοιτητικές κινητοποιήσεις. Δεν είναι μάλιστα τυχαία η παρέμβαση του Εισαγγελέα στην ποινικοποίηση μαθητών στις καταλήψεις στη Θεσ/κη ή η σύλληψη 2 μαθητών στο Κερατσίνι επειδή μετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους!!!!
Φαίνεται λοιπόν ότι το αστικό κράτος θωρακίζεται απέναντι στον "εχθρό λαό", απέναντι στον "τρομοκράτη" που λέγεται λαϊκό κίνημα, μαθητικό κίνημα, φοιτητικό κίνημα. Δείχνουν μάλλον τι έρχεται, τι νέα δεινά περιμένουν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.
Χαρακτηριστικά η εγκύκλιος του κ. Σανιδά αναφέρει ότι οι κάμερες παρακολούθησης σε δρόμους και γήπεδα είναι οι "βουβοί μάρτυρες" που υποκαθιστούν τους "αστυνομικούς μάρτυρες" στην παρακολούθηση διαδηλώσεων για να μπορούν να απαγγέλλονται ποινικές διώξεις.
Εδώ θα έρθουμε να συμφωνήσουμε στην μαγκιά του Δημάρχου Νίκαιας που από το 2004 έχει καταστρέψει όλες τις κάμερες παρακολούθησης που έστησαν στη Νίκαια.
Οι χαφιεδοκάμερες δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν στις συνειδήσεις του λαού και των νέων.
Μαζικός αγώνας για την κατάργηση των χαφιεδοκαμερών.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗ ΔΑΦΝΗ ΧΙΟΥ

Αλλαγή στο πρόγραμμα της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ. Ο εντός έδρας αγώνας (στο Δημοτικό Γυμναστήριο Νίκαιας) με την Δάφνη Χίου αντί για την Κυριακή 4/11 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/11 στις 14:00.
Όλοι εκεί!!!! Τι Σάββατο τι Κυριακή όλοι για νίκη VIVA ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ!!!!!