21.5.08

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΜΕΙΟ

Τέλος της αγωνιστικής περιόδου, με την ΠΡΟΟ στη Δ Εθνική (αν είναι δυνατόν; κι όμως είναι) και "ΚΑΝΟΝΟΝΤΑΣ ΤΑΜΕΙΟ" ΛΕΜΕ ότι ήταν μια καλή χρονιά.

Καταρχήν ήταν καλή η χρονιά γιατί η ΠΡΟΟ πήρε μέρος σε Πρωτάθλημα. Αν αναλογιστούμε τι έγινε πέρυσι τέτοια περίοδο θα καταλάβουμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ αλλά χωρίς ομάδα σε κανένα Πρωτάθλημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικό μερίδιο στην ύπαρξη σήμερα της ομάδας, έχουν οι οπαδοί της. Αυτοί που την αγαπούν, που κράτησαν, δε τα δίπλωσαν , δεν έγιναν λούηδες.... Σημαντικό συμπέρασμα ότι η ΠΡΟΟ είναι ομάδα με βαθιές τις ρίζες της στο λαό.

Αγωνιστικά και με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα (πολλές διακυμάνσεις κατά το Πρωτάθλημα, αλλαγή προπονητών, πολλοί νέοι παίκτες) είναι καλή η 8η θέση (40 βαθμοί-10νίκες-10ισοπαλίες-8ήττες). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σκεφτόμασταν ακόμα και πως θα γλιτώσουμε και από τον υποβιβασμό κάποια περίοδο.

Σε επίπεδο παικτών αξίζει να αναφερθούμε σε παίκτες που έδειξαν χαρακτήρα ογκόλιθου στο γήπεδο και στην κατηγορία (οι μεγαλύτεροι και παλιοί παίκτες) αλλά και σε νέους ηλικιακά παίκτες που ξεχώρισαν όχι μόνο για το ταλέντο τους, αλλά και για το πάθος τους. Αυτό είναι η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και αυτό θέλουν οι οπαδοί της, πάθος για την ομάδα και τη φανέλα μέσα στο γήπεδο.

Σε επίπεδο οπαδών ξεχώρισε ένας βασικός πυρήνας που ακολούθησε την ομάδα σχεδόν παντού. Οι οπαδοί ήταν δίπλα στην ομάδα στα δύσκολα και αρκετές φορές γύρισαν αποτέλεσμα. Σε πολλούς εκτός έδρας αγώνες ήταν τόσο βροντερή η παρουσία τους που τους μετέτρεψαν σε εντός έδρας. Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι στα εντός έδρας παιχνίδια η παρουσία δεν ήταν η αναμενόμενη. Άρα το σύνθημα για την επόμενη χρονιά πρέπει να είναι ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟ.

Με την ΠΡΟΟ ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο πολλά.
Με την ΠΡΟΟ εκεί που της αξίζει, εκεί που είναι η θέση της.