7.2.09

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣτΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΥΤ στο ΣΧΙΣΤΟ

Με νέα απόφαση του, το Συμβουλίου της Επικρατείας χαρακτηρίζει το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ, στο Σχιστό στον Κορυδαλλό, αυθαίρετο και υποχρεώνει το ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι τις 15 Μάρτη να το κατεδαφίσει.

Με αφορμή αυτήν την απόφαση, φαίνεται η περιβαλλοντική αναλγησία του ίδιου του κράτους, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της Νομαρχίας και του Δήμου στον Κορυδαλλό και φέρνει στην επιφάνεια τα ψέματα που επιστρατεύτηκαν τότε και καταρρέουν σήμερα.

Συγκεκριμένα: Η ΔΕΗ προχώρησε στην κατασκευή του, με τη συνεργασία, της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μετά, και της τότε δημοτικής αρχής. Για να καμφθεί η αντίσταση των κατοίκων, ο τότε δήμαρχος Στ. Χρήστου (ΠΑΣΟΚ) και οι δημοτικοί σύμβουλοί του, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός δήμαρχος Στ. Κασιμάτης, υποστήριξαν ότι το ΚΥΤ είναι αναγκαίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες όμως έγιναν χωρίς το ΚΥΤ, το οποίο λειτούργησε μετά.

Οποιος στρέφεται κατά του ΚΥΤ, στρέφεται κατά της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου που θα προχωρήσει ταυτόχρονα, υποστήριζαν τότε. Ακόμα παραμένει άγνωστο αν θα κατασκευαστεί ποτέ Αθλητικό Κέντρο. Η ακτινοβολία που εκπέμπεται, υποστήριζαν, δεν είναι επικίνδυνη. Οι επιστημονικές απόψεις, όμως, διίστανται και δίπλα στεγάζεται το ΤΕΕ, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης με εκατοντάδες παιδιά.

Υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες μελέτες και όλα γίνονται νόμιμα, έλεγε η παράταξη της τότε δημοτικής αρχής. Το ΣτΕ, όμως, το 2006 έκρινε ότι οι άδειες εκσκαφών και ανέγερσης του ΚΥΤ είναι παράνομες, λόγω έλλειψης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και όλες οι κατασκευές είναι αυθαίρετες. Σήμερα, καταγγέλλει το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι επί δύο χρόνια δε συμμορφώθηκε με την ακυρωτική απόφαση και το καλεί να συμμορφωθεί εντός τριμήνου. Η σημερινή δημοτική αρχή, εδώ και δύο χρόνια, άφησε την υπόθεση στην τύχη της.


5.2.09

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του ΔΣ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ

Με αφορμή την παραίτηση του ΔΣ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ το vissiniPROOletariato παραθέτει μέρος από την ανακοίνωση του που δημοσίευσε τον Αύγουστο 2008...
...«5.το vissini PROOletariato δεν περιμένει «σωτήρες» να σώσουν την ομάδα, ούτε δήλωση μετάνοιας κάνει στις ιδέες του. Θεωρεί ότι μοναδική δύναμη της ΠΡΟΟ είναι οι οπαδοί της και η ξεχωριστή αγάπη που έχουν για την ομάδα. Το vissini PROOletariato και θα κρίνει και θα κρίνεται, αλλά δε θα αφήσει κανέναν να καπηλευθεί την ιστορία και το όνομα της ΠΡΟΟ για προσωπικούς και οικονομικούς σκοπούς. Ο σοφός λαός λέει «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι»
6.το vissini PROOletariato θεωρεί ότι όλες οι πτυχές των βυσσινοί οπαδών (οργανωμένοι, ανεξάρτητοι, πολιτικοποιημένοι, κ.α.) ένα χρέος έχουν, να κινηθούν σε κατεύθυνση συσπείρωσης οπαδών γύρω από την ομάδα με στόχο το κλουβί να γίνει ξανά πραγματικό κλουβί. Στόχος όλων μας ακόμα και με κοινό συντονισμό πρέπει να είναι ο κόσμος της ΠΡΟΟ να ξαναγυρίσει στο γήπεδο, αλλά να αποκτήσουμε και νέους οπαδούς...»

Με τις σημερινές εξελίξεις μονόδρομος είναι η ενότητα των οπαδών, η μαζική παρουσία σε όλα τα παιχνίδια, σε όλα τα αθλήματα. Στόχος είναι οι οπαδοί να φέρουν την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ μας εκεί που της αξίζει.