27.10.08

ΕΦΥΓΕ με το 3ποντο η ΠΡΟΟ από το ΠΕΡΑΜΑ


ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Ο-1
4η νίκη για την ομάδα και 2η εκτός έδρας σε 5 αγωνιστικές. Το σημαντικό της υπόθεσης το 3ποντο στο τσουβάλι της συγκομιδής βαθμών για την κορυφή και την άνοδο.
Δυστυχώς η ομάδα δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά άξιζε τη νίκη αφού στο δεύτερο ημίχρονο μπόρεσε τουλάχιστον να επιβάλει το ρυθμό της. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν άχρωμο και 1-2 καλές προσπάθειες που πήγε να ξεδιπλώσει η ομάδα «κόπηκαν» από την επόπτη που ήταν η προσωποποίηση της παραμέλησης του ελληνικού ποδοσφαίρου (δε φταίει αυτός, αλλά αυτοί που τον έστειλαν εκεί).
Στο Β ημίχρονο η ομάδα μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί στο 55΄με σουτ του Κουβάτσου μέσα από την περιοχή. Το μισό γκολ ανήκει στον αρχηγό Α. Τάτση που με εκπληκτική προσπάθεια τροφοδότησε τον σκόρερ.
Από εκεί και πέρα η ομάδα μάλλον έμοιαζε να θέλει να κρατήσει το σκορ και δεν κυνήγησε κάτι παραπάνω. Το σκορ κρατήθηκε χάρη στην εκπληκτική διπλή προσπάθεια του Μητρογιάννη στο 75΄που κράτησε ανέπαφη την εστία μας. Ξεχώρισαν για άλλη μια φορά οι Ζαφειράτος και Μαλισιόβας για το πάθος τους και την ποιότητά τους σε όλο το παιχνίδι.

Μας έκαναν εντύπωση:
1. ο επόπτης !!!!!
2. η συμμετοχή των οπαδών μας
3. η απόκρουση του Μητρογιάννη
4. οι κοινοί πανηγυρισμοί παικτών και οπαδών μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα

VIVA PROO!!!

13.10.08

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ από την ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: 2-0
Την πρώτη της ήττα για το Πρωτάθλημα γνώρισε η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ μας, με 2-0 από το Κερατσίνι.
Η κύρια αιτία της ήττας ήταν η κακή εμφάνιση της ομάδας συνολικά (παρά τις ελάχιστες εξαιρέσεις διακριθέντων όπως ο Ζαφειράτος), που δε θύμιζε τίποτα από την ΠΡΟΟ των δύο πρώτων αγωνιστικών. Τα «παράξενα» σφυρίγματα του διαιτητή δεν είναι άλλοθι για το αποτέλεσμα, παρότι σε αρκετές περιπτώσεις κατάφεραν να αποσυντονίσουν την ομάδα. Αξίζει πάντως να γίνει μνεία στις κακές διαιτησίες που βλέπουμε συνολικά στη Δ Εθνική, κάτι που δε βοηθά καθόλου την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου
Στο Α΄ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της αλλά δεν το κατόρθωσε σε τίποτα, ενώ στο Β΄ημίχρονο όσο κι αν είχε την πρωτοβουλία, φάνηκε «άχρωμη» και το Κερατσίνι καλά στημένο για να πάρει το 3ποντο.
Αίσθηση από το παιχνίδι έκαναν: 1. η βροντερή παρουσία των οπαδών μας για άλλη μια φορά 2. ότι παρά την ήττα και την άσχημη εμφάνιση στο τέλος η ομάδας μας χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς 3. ο τρόπος που οι παίκτες του Κερατσινίου ήθελαν το 3ποντο και πως το πανυγήρισαν στη λήξη του αγώνα.


ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!!!!
Μετά την ήττα από το Κερατσίνι ανακοινώθηκε (στο επίσημο site της ομάδας) η λήξη της συνεργασίας με το κ. Βερούτη και μέχρι την πρόσληψη νέου τεχνικού, χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο βοηθός προπονητή και πρώην παίκτης της ομάδας μας Αγ. Πυρένης.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί η συμβολή του κ. Βερούτη σε σημαντικές μεταγραφές, στην προετοιμασία της ομάδας και στο επιθετικό πνεύμα παιχνιδιού που είδαμε από την ομάδα, γενικότερα στην αλλαγή της από πέρυσι.


Ο 902 TV ΔΙΠΛΑ στην ΠΡΟΟ και το ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Για άλλη μια χρονιά ο 902TV είναι δίπλα στην ομάδα μας, προβάλλοντας σε μαγνητοσκόπηση τους αγώνες της. Πιστός στη λογική ενίσχυσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ο τηλεοπτικός (αλλά και ο ραδιοφωνικός) σταθμός της Αριστεράς έχει ειδικές εκπομπές για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με ειδική αναφορά στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ σε πολλές από αυτές (π.χ. στη Σαββατιάτικη ραδιοφωνική εκπομπή για το ποδόσφαιρο 13:00 με 14:00 έγινε ανάλυση του 9ου ομίλου της Δ Εθνικής με φαβορί ανόδου την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ).

6.10.08

ΠΡΟΟ ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ !!! 2Χ2 στο Πρωτάθλημα - 2Χ2 και στο Κύπελλο

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΤΙΟΥ: 2-1

Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις η ομάδα με αποτέλεσμα να μετρά 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα (ενώ 2 νίκες έχει και σε ισάριθμα παιχνίδια στο Κύπελλο).
Η ΠΡΟΟ εμφανίστηκε για άλλη μια φορά μυαλωμένη δείχνοντας από την αρχή ότι θέλει το 3ποντο της νίκης, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε και από καλό ποδόσφαιρο (κυρίως στο Α΄ημίχρονο).
Νωρίς η ΠΡΟΟ πήρε κεφάλι στο σκορ όταν στο 17΄ ο Κουβάτσος βρέθηκε σε θέση βολή μέσα στην περιοχή μετά από ανάπτυξη παιχνιδιού από τα αριστερά, και με ευκολία έκανε το 1-0.
Το 2-0 ήρθε στο 45΄όταν πάλι από ανάπτυξη παιχνιδιού από τα αριστερά ο Κουβάτσος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.
Στο Β ημίχρονο η ΠΡΟΟ πάλι μπήκε νωθρά στο παιχνίδι (όπως στην αρχή του Β΄ημιχρόνου και με τον Περαμαϊκό) και στο 60΄δέχτηκε γκολ από πέναλτι
Ο Διαγόρας Βατίου είχε σε όλο το παιχνίδι 3 καλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν γίνει γκολ, και κυνήγησε το παιχνίδι μέχρι το τέλος, δείχνοντας καλά δείγματα ισχυρής ι δεμένης ομάδας που αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία, δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.
Στα αρνητικά του παιχνιδιού ήταν το «κάθισμα» της ομάδας στο Β΄ημίχρονο και τα φάλτσα σφυρίγματα του διαιτητή που δεν μπορούσε να συνεννοηθεί στα βασικά με τον έναν επόπτη (δημιουργώντας πολλές φορές την δικαιολογημένη ένταση των οπαδών).
Στα θετικά η παρουσία του κόσμου και το καλό ποδόσφαιρο που κατά διαστήματα έπαιξε η ομάδα.

4.10.08

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ ΝΕΟ site της ΟΜΑΔΑΣ

Είναι πλέον στον αέρα το νέο site της ομάδας μας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aoproodeftiki.gr.

Θετικό βήμα να αποκτήσει η ομάδα site με το οποίο θα ενημερώνονται όλοι οι φίλαθλοι για τα τελευταία νέα, για αποτελέσματα, βαθμολογίες, μεταγραφές, κ.α. Μάλιστα το site έχει και αισθητική άποψη...Το βασικό είναι το site, μιας και είναι η επίσημη φωνή της ομάδας θα πρέπει πρώτιστα να ενημερώνεται καθημερινά, ενώ δεν θα πρέπει να έχει στόχο την προβολή του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά να έχει όλα τα τελευταία νέα για όλα τα τμήματα της ομάδας.

Επίσης φαίνεται ότι το site είναι ακόμα λίγο στον «άερα» απο ενημέρωση. Εντύπωση μας έκαναν:
1. γιατι στα links δεν υπάρχει το vissiniPROOletariato!!! (ενώ υπάρχουν άλλα blog οπαδών);
2. γιατί στα links υπάρχει μόνο το site του Δήμου Κορυδαλλού και όχι και το site του Δήμου Νίκαιας (δηλαδή της πολης που γέννησε την Προοδευτική και έχει χιλιάδες φίλους της) ;
3. Όσοι ενημερώνουν το site πόση σχέση έχουν με την ομάδα όταν δεν ξέρουν ότι η Προοδευτική δεν παίζει «στο γήπεδο του Κορυδαλλού» (δες ενότητα για αγιασμό ομάδας) αλλά στο Δημοτικό Γυμναστήριο Νίκαιας όλα της τα χρόνια
4. γιατί υπάρχει μόνο το δυναμικό της ομάδας για το ποδόσφαιρο και όχι και για το μπάσκετ ;

ΥΓ την ιστορία της ομάδας μας (και κάθε ομάδας) δεν τη γράφουν κάποιοι ειδικοί και περαστικοί, την γράφει ο λαός της ΠΡΟΟ και οι παίκτες που κατά καιρούς τίμησαν τη φανέλα με το πάθος και την αυτοθυσία τους