29.9.08

Οταν τα συμφέροντα ... καθορίζουν την ιστορία

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ - ΑΙΓΑΛΕΩ

Έτος ίδρυσης 1927. Έτος.. διάλυσης πότε; Ίσως φέτος... ποιος ξέρει; Άλλωστε στο σημερινό εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο όπου τα πάντα καθορίζονται βάσει επιχειρηματικών συμφερόντων όλα μπορούν να συμβούν... Για παράδειγμα, ομάδες που υποβιβάζονται να προβιβαστούν και το αντίθετο, ιστορικά σωματεία να διαλυθούν προς όφελος κάποιας ΠΑΕ, αποτελέσματα να εξαγοράζονται (περιπτώσεις στημένων παιχνιδιών) κλπ. Οτι πρέπει δηλαδή να γίνει προκειμένου κάποιοι να έχουν το κέρδος τους. Το ποδόσφαιρο πλέον είναι ένα προϊόν προς πώληση και αυτοί που το διαχειρίζονται (οι επιχειρηματίες) δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό προκειμένου να πετύχουν τα σχέδιά τους. Η μετατροπή των ομάδων σε ΠΑΕ σε πολλές περιπτώσεις γίνεται... θηλιά για κάποιον σύλλογο, αφού πλέον «υποχρεωτικά» θα πρέπει να παίξει το παιχνίδι με τους όρους και τους κανόνες που επιβάλλουν τα συμφέροντα τα οποία έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Όπως συμβαίνει στην περίπτωση του ιστορικού Ηλυσιακού, όπου ξαφνικά βρίσκεται στη μέγκενη των όσων επιβάλλει το σύστημα διαχείρισης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όπου τα πάντα είναι θέμα αγοραπωλησίας και φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν με τον πραγματικό αθλητισμό.

Το συμφέρον του... ενός. Αιτία η απόφαση του νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Θωμά Μητρόπουλου για συνένωση της ομάδας με την αντίστοιχη του Αιγάλεω (αγαπημένη ομάδα του συγκεκριμένου όπου έχει διατελέσει μεγαλομέτοχος και πρόεδρος μέχρι φέτος που αγόρασε την ομάδα των Ιλισίων) προκειμένου το Αιγάλεω που υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική να πάρει τη θέση του Ηλυσιακού στη Β' Εθνική. Υπενθυμίζεται ότι ο Θωμάς Μητρόπουλος αγόρασε την ΠΑΕ Ηλυσιακός από τον πρώην ιδιοκτήτη του Γιώργο Χριστοβασίλη (ο οποίος με τη σειρά του αγόρασε τον ΠΑΣ Γιάννινα).

Συγχώνευση ή διάλυση.Η απόφαση του προέδρου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους οπαδούς της ομάδας όσο και από τον ερασιτέχνη Ηλυσιακό που βλέπουν την ομάδας τους να γίνεται έρμαιο των διαθέσεων ενός επιχειρηματία και να οδεύει προς τη διάλυση. Μάλιστα, την προηγούμενη βδομάδα, κατά τη διάρκεια της 2ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική, όπου ο Ηλυσιακός φιλοξένησε στην Ηλιούπολη τον Πιερικό, συνέβησαν κωμικοτραγικά πράγματα όταν με... διάφορα τεχνάσματα δεν επετράπη σε οπαδούς του Ηλυσιακού να δουν το παιχνίδι. Αξιοσημείωτο μάλιστα γεγονός ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι «σεκιούριτι» φορούσαν φανέλες με την ένδειξη ΠΑΕ Αιγάλεω. Τα πράγματα δείχνουν να βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί πλέον αφού ο ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού είναι αποφασισμένος να προχωρήσει τα σχέδιά του έστω και χωρίς συγχώνευση «εκμεταλλευόμενος» επί της ουσίας τη θέση του Ηλυσιακού στη Β' Εθνική αλλά μετατρέποντάς τον ουσιαστικά σε... νέο Αιγάλεω.

«Λαϊκός αγώνας για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου» η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!!!
Μετά από 25 και πλέον χρόνια εφαρμογής και επέκτασης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ουσιαστικής εγκατάλειψης του ερασιτεχνικού στην τύχη του, μπορεί κανείς να εκτιμήσει τα ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια και είχαν την ευθύνη της προώθησης και της εφαρμογής της και στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Η μετατροπή του ποδοσφαίρου από άθλημα σε εμπόρευμα είναι η βασική αιτία που γεννά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ποδοσφαιρικά σωματεία τα οποία φυτοζωούν και αργοπεθαίνουν παραδομένα στις ορέξεις μιας χούφτας «εντίμων» επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται την αγάπη του κόσμου, τον τίτλο και τα χρώματα των ιστορικότερων ποδοσφαιρικών σωματείων για λόγους προσωπικής προβολής και εξυπηρέτησης των λοιπών επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Τα ιδρυτικά σωματεία από τα οποία προήλθαν οι ΠΑΕ έγιναν ουσιαστικά υπηρέτες και δέσμιοι των ΠΑΕ παραχωρώντας υποχρεωτικά τίτλους, χρώματα, αθλητικές εγκαταστάσεις με «αντάλλαγμα» ένα 10% του μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ και μια θέση στο ΔΣ τους. Οι ΠΑΕ αν και ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες ενισχύονται με σημαντικά ποσά από το κράτος μέσα από τον ΟΠΑΠ αλλά και καρπώνονται τα έσοδα τόσο από τη διαφημιστική τους εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων που τους παραχωρούν, το κράτος, οι ΟΤΑ και τα ιδρυτικά τους σωματεία, όσο και από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων που συμμετέχουν.

Δεν πάει άλλο! Ο αθλητισμός είναι κοινωνική ανάγκη και δικαίωμα όλου του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Χρειάζεται να δράσουμε για τη σωτηρία του σωματειακού ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η λογική του ποδοσφαίρου - εμπόρευμα δεν οδηγεί στην ανάπτυξη της υποδομής και των σωματείων.

Με παρακάλια και συναίνεση δε λύνεται το πρόβλημα. Χρειάζεται δράση από τον κόσμο που αγαπά το ποδόσφαιρο. Υπάρχει ανάγκη στράτευσης όλων όσων ανησυχούμε για τις αρνητικές εξελίξεις. Διοικητικά Συμβούλια, γονείς, ποδοσφαιριστές, φίλοι και παράγοντες του ποδοσφαίρου που δε βολεύονται στη μιζέρια, που αρνούνται την εμπορευματοποίηση - επιχειρηματοποίηση του ποδοσφαίρου, που θέλουν να αλλάξει το κλίμα σήψης που επικρατεί, χρειάζεται να συντονίσουν το βηματισμό τους, να οργανώσουν τη δράση τους. Θέλουμε ένα ποδόσφαιρο καθαρό συναγωνιστικό, μακριά από τη βία, θεαματικό κομμάτι μιας γενικότερης φιλολαϊκής αθλητικής ανάπτυξης. Μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας. Πεδίο ανάπτυξης της άμιλλας, της ομαδικότητας, της θεμιτής φιλοδοξίας για διάκριση και πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλουμε ποδόσφαιρο να λειτουργεί διαμορφώνοντας θετικά πρότυπα στη νεολαία και αξίες που δεν μπορεί να καλλιεργήσει το ποδόσφαιρο - επιχείρηση.

Όταν έχεις καεί με το χυλό...φυσάς και το γιαούρτι!!! Αυτό λέει ο σοφός λαός και επειδή και εμείς, η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ έχουμε ήδη καεί (πτώση στη Δ΄Εθνική για χρέη μεγαλομετόχου και όχι λόγω αγωνιστικής κατάστασης) και δεν είχαμε ίδια μεταχείριση με άλλες ΠΑΕ (δες πως Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πρωτοστατούσαν για να ενταχθούν ΠΑΕ στο άρθρο 24 για τα χρέη τους) δεν πρέπει να μένουμε άλλο αδρανείς, γιατί αγαπάμε την ομάδα μας, την ιδέα Προοδευτική, αλλά αγαπάμε και το ποδόσφαιρο.

Να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει και έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: 1-2

Έναρξη πρωταθλήματος και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι «αυτή είναι Προοδευτική».
Ξεκινήσαμε με 2πλο, παίξαμε με πάθος, είχαμε την επιθετική υπεροχή σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, κάναμε το Πέραμα έδρα μας. Και ήταν μόνο η αρχή...
Η Προοδευτική πιο «μυαλωμένη» από πέρυσι, σαφέστατα ενισχυμένη σε όλες τις πλευρές, με πολλές επιθετικές επιλογές που βγήκαν σε όλο το παιχνίδι, με μονταρισμένο κέντρο που μάλλον κάνει και τη φετινή διαφορά, με κάποιους παίκτες που ξεχωρίζουν για την ικανότητα τους να βλέπουν γήπεδο, με παίκτες που τίμησαν τη φανέλα για 90΄και με αρκετές επιλογές στον πάγκο, δείχνει έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Στόχος ένας, η άνοδος. Η ΠΡΟΟ χθες, παρότι ήταν η αρχή, έδειξε ότι μπορεί!!!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι
Η ΠΡΟΟ ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι, έδειξε ομάδα και στο Α΄ημίχρονο είχε την υπεροχή. Προηγήθηκε στο 44΄με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο captain Γαντζούδης. Θα μπορούσε να είχε προηγηθεί και νωρίτερα αφού δημιουργήθηκαν 2-3 καλές φάσεις για γκολ. Στο Β΄ημίχρονο ο Περαμαϊκός μπήκε πολύ δυνατά και στο 50΄ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Ο αντίπαλος ήταν όμως μέχρι εκεί. Αμέσως σήμανε συναγερμός σε παίκτες και κερκίδα και με μια ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ διαρκείας η Προο ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ μετά από ωραία ανάπτυξη της ομάδας με την μπάλα να φτάνει στον Μαλισιόβα και με σουτ μέσα από την περιοχή να σκοράρει. Οι παίκτες έδειξαν ότι «διψούσαν» για τη νίκη και συνέχισαν μέχρι τέλος και για τρίτο γκολ.
Στα αρνητικά
του παιχνιδιού, ήταν κάποια μικρά διάστημα ολιγωρίας στην αμυντική μας γραμμή, το σκληρό (και πολλές φορές αντιαθλητικό) παιχνίδι των αντιπάλων.
Στα θετικά του παιχνιδιού, ήταν το πάθος για νίκη των παικτών, η συγκρότησή τους ως ομάδα, η δυναμική παρουσία των οπαδών μας που μετέτρεψαν το Πέραμα σε έδρα μας.

ΠΡΟΟ ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!!!!

25.9.08

ΟΛΟΙ με την ΠΡΟΟ στο ΠΕΡΑΜΑ

Τέλειωσαν τα ψέμματα, Κυριακή 28/9 έναρξη του Πρωταθλήματος και οι προσδοκίες όλων μας είναι ξεκάθαρες: άνοδος στη Γ Εθνική.
Ο ρόλος μας είναι επίσης ξεκάθαρος: παντού και πάντα δίπλα στην ΠΡΟΟ.
Και επειδή Κυριακή...κοντή γιορτή, την Κυριακή δεν πρέπει λείπει κανένας Προοδευτικάνος από το γήπεδο. Την Κυριακή ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΜΑ.

...για τον αγώνα Κυπέλλου στο Basketball
Παρά την ήττα με 73-78 από τον Ιωνικό, η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Κατηγορίας, αφού κοίταξε στα «ίσα» μια σαφώς πιο έμπειρη ομάδα από μεγάλες κατηγορίες. Ακόμα και αν στο τέταρτο δεκάλεπτο έγιναν λάθη από τους παίκτες, τους αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση.
Αρνητικό του παιχνιδιού η ολιγωρία της Αστυνομίας που είχε σαν αποτέλεσμα οι οπαδοί του Ιωνικού να μην δουν το παιχνίδι. Παρά το «πολεμικό κλίμα» που και οι δυο πλευρές ήθελαν να καλλιεργούν, είναι διαφορετικό να φωνάζεις και να υποστηρίζεις την ομάδα σου σε κάθε παιχνίδι και διαφορετικό να επιλέγουν κάποιοι αν μπορείς να το κάνεις αυτό ή όχι. Ελπίζουμε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα και τα δύο παιχνίδια Πρωταθλήματος να διεξαχθούν με την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων.
Μπορεί πολλοί να θεωρούν ή ακόμα και να τους συμφέρει να το καλλιεργούν, ότι τους οπαδούς των δύο ομάδων τους χωρίζουν πολλά, αλλά όλοι αυτοί να φοβούνται όταν καταλάβουν ότι οι οπαδοί δεν είναι «πρόβατα» και πλέον έχουν και έναν πρώτο κοινό αντίπαλο, τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΜΟ-ΝΟΜΟ. Προσοχή, προσοχή...επόμενο σχέδιο της Πολιτείας είναι να τοποθετήσει «χαφιεδοκάμερες» σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

17.9.08

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ

1η - 16η Περαμαϊκός - Προοδευτική

2η - 17η Προοδευτική - Διαγόρας Βατίου

3η - 18η Κερατσίνι - Προοδευτική

4η - 19η Προοδευτική - ΑΕ Χίου-Βροντάδου

5η - 20η ΑΕ Περάματος - Προοδευτική

6η - 21η Ρεπό

7η - 22η Προοδευτική - Μοσχάτο

8η - 23η Αήττητος Σπάτων - Προοδευτική

9η - 24η Προοδευτική - Αχαρναϊκός

10η - 25η Σαρωνικός Αίγινας - Προοδευτική

11η - 26η Προοδευτική - Μαρκό

12η - 27η Προοδευτική - Ολυμπιακός Λαυρίου

13η - 28η ΑΕΡ Αφάντου - Προοδευτική

14η - 29η Προοδευτική - Αμφιάλη

15η - 30η Ομηρος Καλλιμασιας - Προοδευτική


ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΑΝΟΔΟ & ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!
ΠΡΟΟ ΓΕΡΑ για ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΟΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΦ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ vissiniPROOletariato

Σχετικά με τη δημοσίευση στο blog του ΣΦ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ στις 16/09/2008 για «συνάντηση που προκάλεσε το vissiniPROOletariato» αλλά το ίδιο δεν ήταν εκεί, το vissiniPROOletariato έχει να ανακοινώσει στον κόσμο της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ για την αποφυγή παρεξηγήσεων:

1. το vissiniPROOletariato δεν διοργάνωσε καμία συνάντηση σε καμία ταβέρνα του Κορυδαλλού

2. το vissiniPROOletariato καλέστηκε σ΄αυτή τη συνάντηση, όπως όλοι οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ, να συμμετέχει από το Ανεξάρτητο blog

3. το vissiniPROOletariato δεν επιθυμεί καμία δημιουργία ανεξάρτητου φορέα οπαδών, εκπροσωπείται μέσα από την ύπαρξή του, που δεν είναι καθόλου «ανεξάρτητη», αλλά έχει εκφρασμένη θέση για τον αθλητισμό, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία που θα συνεχίσει να την εκφράζει με στόχο να συσπειρώσει τους οπαδούς της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ στη λογική της ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου - των μονοπωλίων - του ιμπεριαλισμού

4. το vissiniPROOletariato δεν είναι «κάτι άλλο», είναι εκφρασμένο κομμάτι της ίδιας της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ από την ίδρυση της, που απλά απέκτησε οργανωτική μορφή σε δύσκολους καιρούς για την ομάδα μας

5. στο vissiniPROOletariato συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας που εκτός από την αγάπη τους για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ τους δένει και η κοινή πολική πεποίθηση

6. το vissiniPROOletariato δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιδιαστολή με τον ΣΦ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, αφού πολλά από τα μέλη του ήταν ή είναι «συνδεσμίτες»

7. το τι είναι το vissiniPROOletariato έχει εκφραστεί με πλήρη καθαρότητα από την έναρξη του blog και είναι απορίας άξιον πως σήμερα «κάποιοι» χρησιμοποιούν το vissiniPROOletariato για προσωπικές τους «οπαδικές ονειρώξεις»

8. το vissiniPROOletariato και θα κρίνει και θα κρίνεται, και δε θα φοβάται να πει τη θέση του ακόμα και όταν σε πολλούς δεν είναι αρεστή (όπως πχ η θέση του για το γηπεδικό που συνδέεται με τη συνολική μας θέση για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού)

9. απορίας άξιον είναι πως «κάποιοι» νομίζουν ότι με υβριστικά email θα κάμψουν τη δράση μας, με 90χρόνια ιστορίας δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι στους κομμουνιστές δεν πιάνουν απειλές;

10. καλό θα είναι «κάποιοι» που ξαφνικά θυμήθηκαν ή ανακάλυψαν την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, όταν θα απευθύνονται στις θέσεις μας να τις εκφράζουν όπως τις διατυπώνουμε και όχι όπως οι ίδιοι τις αντιλαμβάνονται

Καταγράφουμε όλα τα παραπάνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων από τον κόσμο της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ .

Αν κάποιοι θεωρούν ότι μέλη μας δεν ήρθαν στη συνάντηση λόγω του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ-ΚΝΕ, σας ενημερώνουμε ότι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ διεξάγεται από 18 έως 21 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια και σας καλούμε να συμμετέχετε όχι μόνο γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας μας τις τελευταίες 3 δεκαετίες με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, αλλά γιατί θα έχει και 2 ενδιαφέρουσες συζητήσεις με αθλητές και προπονητές σχετικά με το ντόπινγκ και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.




7.9.08

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Συντάσσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη διακίνηση του εισιτηρίου διαρκείας της Προοδευτικής.
Κυκλοφόρησαν και είναι ήδη στη διάθεση των οπαδών της ομάδας.
Στόχος να φτάσει σε υψηλά επίπεδα η διακίνησή του.
Κυκλοφορεί σε δύο τιμές των 60ευρώ και 100ευρώ.
Το vissiniPROOletariato καλεί τη Διοίκηση να πάρει απόφαση για την ισχύ του εισιτηρίου και στους αγώνες του μπάσκετ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ & ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Είναι σε όλους πλέον πασιφανές ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χάσει το νόημα και το ρόλο του (φιλίας των λαών, αθλητικής άμιλλας). Γενικά όλες οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις είναι έκφραση του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού στη σημερινή φάση ανάπτυξης του καπιταλισμού και των αναγκών των μονοπωλίων να διευρύνουν τη δράση και τα κέρδη τους σε κάθε σφαίρα της κοινωνικής ζωής.

Σε όλα σχεδόν τα αθλήματα όλες οι μεγάλες ομάδες και οι πιο ταλαντούχοι αθλητές ελέγχονται από τα διεθνικά μονοπώλια. Η ίδια η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) είναι ένας πολυπλόκαμος μηχανισμός για τα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων και για την ιδεολογική χειραγώγηση ου λαού και της νεολαίας.

Στη χώρα μας η επιδίωξη μεταλλίων και ο πρωταθλητισμός «πάση θυσία» για την ισχυρή Ελλάδα και την εθνική υπερηφάνεια μας που κρύβει κάθε πρόβλημα του λαού, οδήγησε στον παραλογισμό του ντοπαρίσματος που έλαβε παράλογες διαστάσεις στην τελευταία Ολυμπιάδα, καταστρέφοντας τις ζωές και την υγεία αθλητών.

Ακόμα και τα πενιχρά κρατικά κονδύλια για τον αθλητισμό καταλήγουν όλα στη λογική του πρωταθλητισμού, έχοντας συρρικνώσει κάθε πρόγραμμα μαζικού λαϊκού αθλητισμού, κάθε ερασιτεχνική και γενικά κάθε αθλητική δραστηριότητα που δεν υπηρετεί τον αθλητισμό επιχείρηση.

Χωρίς προϋποθέσεις για μαζική άθληση του λαού και της νεολαίας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκλήρωσης της προσωπικότητας δε θα βγουν ποτέ γνήσια και πολλά ταλέντα.

Οι super ομάδες και οι super αθλητές χρησιμοποιούνται ως πρότυπα, ως μηχανισμός μαζικής χαύνωσης της νεολαίας, για να υποδεχτούν οι νέοι το σύστημα της οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, τις ιδέες και τις αξίες που παράγει με έμφαση την «ατομικότητα» ώστε να αποκοπούν οι νέοι από τις συλλογικές διεκδικήσεις που μπορεί να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των ίδιων των μονοπωλίων.

Είναι ουτοπία σήμερα κανείς να πιστεύει ότι στις σημερινές συνθήκες που τα πάντα λογίζονται με σκοπό την κερδοφορία του κεφαλαίου μπορεί να υπάρξει καθαρός αθλητισμός (ντόπινγκ, στημένα παιχνίδια, οπαδικοί στρατοί στις ανάγκες των μεγαλοϊδιοκτητών των ομάδων, κ.α.).

Οι νέες ρυθμίσεις που προωθούνται στη χώρα μας για την εξυγίανση του αθλητισμού είναι πέρα για πέρα υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές (αντιμετώπιση του ντόπινγκ, νέος αθλητικός τρομονόμος, κ.α.) που σκοπεύουν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το αθλητικό εποικοδόμημα που έχουν οικοδομήσει, καθώς και των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου που στηρίζουν τον αθλητισμό εμπόρευμα.

Η σήψη στον αθλητισμό είναι βαθιά, και δε χωράει μικρο βελτιώσεις, αλλά μόνο ριζική ανατροπή με αποκοπή του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων από την πολιτική των μονοπωλίων με παράλληλη ανάπτυξη του αθλητισμού για όλο το λαό.

Σήμερα μόνο με τον αθλητισμό που θα έχει για βάση το σχολείο, τον εργασιακό χώρο και τη γειτονιά θα μπορέσει να αναπτυχθεί ουσιαστικός αθλητισμός υψηλών επιδόσεων.

Το vissiniPROOletariato καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, αθλητές και προπονητές να μην υποκύπτουν στις πιέσεις των μονοπωλίων μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά να βγουν στον προσκήνιο και με τη δράση τους να διεκδικήσουν υγιή αθλητισμό για όλους.

5.9.08

«ΕΦΥΓΕ» ο Γιάννης Ταβερνιάρης

Με θλίψη υποδεχόμαστε τη νέα αγωνιστική χρονιά, αφού δε θα είναι πλέον στις κερκίδες μαζί μας ο Γιάννης Ταβερνιάρης. Ο Γιάννης «έφυγε» στα 55 του χρόνια από βαριά ασθένεια. Η αγάπη του για την ομάδα να γίνει οδηγός όλων μας για ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση.
Το vissiniPROOletariato εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ταβερνιάρη.