28.3.08

ΑΞΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ!!!!

«Πάει, την "ψώνισε"»!

ICON

Προτείνουμε να διαβάζετε τις συνεντεύξεις του Τσίπρα. Η τελευταία, μάλιστα (στα «Νέα» του περασμένου Σαββάτου) είναι «περιβόλι». Εκεί - ανάμεσα στα άλλα - θα δείτε τούτον τον... μπαρουτοκαπνισμένο (τον Τσίπρα) να αποκαθηλώνει μέχρι και τον... Τσε Γκεβάρα!

Μάθετε, λοιπόν, ότι ο Τσε έπασχε (κατά τον Τσίπρα) από «τυχοδιωκτισμό»! Επιπλέον, ο Τσε (πάντα σύμφωνα με τον Τσίπρα) ήταν και επικίνδυνος για την ανθρωπότητα!

Ιδού το απόφθεγμα του κ. Τσίπρα για τον «τυχοδιωκτισμό» του Τσε Γκεβάρα:

«Αν κάτσει όμως κανείς και αναλύσει τις πολιτικές του θέσεις (σ.σ.: του Τσε) την περίοδο της κρίσης στον Κόλπο των Χοίρων, θα δει ότι είχε θέσεις πολύ ακραίες και επίσης ότι εάν εφαρμοζόταν αυτή η πολιτική, μπορεί να έβαζε σε παγκόσμιο κίνδυνο την ανθρωπότητα»!

Στακάτες κουβέντες! Ο «αριστερός» Τσίπρας έβαλε τον Τσε Γκεβάρα στη θέση του! `Η όπως λένε και στο χωριό μου: «Πάει, αυτός την "ψώνισε" για τα καλά»!

27.3.08

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 3ποντο ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: 2-1

Αγχωτική νίκη πέτυχε η ΠΡΟΟ με τον Ερμή Κορυδαλλού, αλλά το 3ποντο που την φέρνει στους 31 βαθμούς μάλλον βάζει οριστικά τις βάσεις για να μην μπει η ομάδα σε περιπέτειες μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι που τα παίζουν "όλα για όλα" μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος για τη σωτηρία τους, φάνηκαν να θέλουν το παιχνίδι, με καλό στήσιμο στο γήπεδο και με αντεπιθέσεις αρκετά επικίνδυνες. Μάλιστα προηγήθαν στο 14' και προσπάθησαν μέχρι το τέλος να κρατήσουν ένα θετικό για αυτούς αποτέλεσμα.

Η ΠΡΟΟ πήρε τη νίκη με 2 πανομοιότυπα γκολ (στο 36' και στο 87΄), στημένη μπάλα από δεξιά, σέντρα, κεφαλιά μέσα από την περιοχή και γκολ!!!.

Η ομάδα δεν έπεισε με την εμφάνισή της παρά την υπεροχή της στο περισσότερο μέρος του παιχνιδιού. Έδειξε αγχωμένη για το αποτέλεσμα και φάνηκε σε όλο το στυλ του παιχνιδιού της.

Το σημαντικό είναι ότι οι 3 βαθμοί της νίκης θα λειτουργήσουν καταλυτικά και εν όψη του ρεπό που έχει και εν όψη του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί.

24.3.08

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ το ΑΗΤΤΗΤΟ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ στο Β ΓΥΡΟ

Ο Περαμαϊκός ήταν αυτός που κατάφερε να σταματήσει το αήττητο της ΠΡΟΟ στο Β΄γύρο, αφού η ομάδα μας ηττήθηκε χθες με 1-0 εκτός έδρας.

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αφού η ΠΡΟΟ δεν κατάφερε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το Α ημίχρονο και στην επανάληψη, παρά το ότι κατάφερε να ανεβάσει ρυθμούς, η επιθετική της ανεπάρκεια, της στέρησε ακόμα και το βαθμό της ισοπαλίας
Αρκετά τα "φάλτσα" σφυρίγματα του διαιτητή.

Μονόδρομος τώρα η νίκη με τον Ερμή Κορυδαλλού την Τετάρτη 26/3 στις 15:30 στην έδρα μας.

16.3.08

ΑΝΑΒΟΛΗ του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ο σημερινός εντός έδρας αγώνας της ΠΡΟΟ αναβάλλεται λόγω της απεργίας των εργαζόμενων σε όλους τους Δήμους της χώρας (ΠΟΕ ΟΤΑ) και μετατίθεται για την Τετάρτη 19/3.
Το vissiniRPOOletariato στηρίζει τον αγώνα όλων των εργαζομένων για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της Κυβέρνησης, με τον ενιαίο ταξικό αγώνα τους όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (ν.Σιούφα και ν. Ρέππα), να μην περάσει η αντιασφαλιστική πολιτική της ΕΕ που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, καταργεί τα επικουρικά ταμεία, αυξάνει τις εισφορές των εργαζομένων και δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Στόχος αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι το σύνολο της εργατικής τάξης με επίκεντρο τις γυναίκες και τις νέες γενιές.
Η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί και πρέπει να αποτραπεί, αλλάζοντας τους συσχετισμούς δύναμης σε πολιτικό επίπεδο, συσπειρωμένοι με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικώντας Ενιαία Κοινωνική Ασφάλιση Δημόσια για όλους.
Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 19/3 με τα ταξικά Σωματεία και με το ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι πρέπει να πολιτικοποιήσουν τη δράση τους, να εντείνουμε τη λαϊκή δράση που είναι όπλο στα χέρια μας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε.

9.3.08

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΗΤΤΗΤΗ στο Β΄ ΓΥΡΟ η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

ΒΑΘΜΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΙΟ: 1-1 με τη ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΩΝΑ

Το βαθμό της ισοπαλίας πήρε μέσα στη Χίο η ΠΡΟΟ το Σάββατο 8 Μάρτη, με τελικό σκορ το 1-1, και το γκολ της ισοφάρισης να πετυχαίνει ο Κουβάτσος.
Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει σερί καλών αποτελεσμάτων (εντός και εκτός) και φαίνεται να απομακρύνεται από τη ζώνη του υποβιβασμού.

6.3.08

Η ΝΕΟΛΑΙΑ να ΓΥΡΙΣΕΙ την ΠΛΑΤΗ στα Τοπικά Συμβούλια Νέων

Σήμερα που οξύνονται όλο και περισσότερο τα προβλήματα της νεολαίας, από την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας και από τις λογικές του Ευρωμονόδρομου, είναι υποκρισία η δημιουργία Τοπικών Συμβουλίων Νέων για τον εντοπισμό και την ανάδειξη των προβλημάτων της νέας γενιάς.

Με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπ. Εσωτερικών και του Υπ. Παιδείας μέσα στο Μάρτη πρέπει να διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των πρώτων Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Η νεολαία, πρέπει να καταδικάσει και να εναντιωθεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ένα και μόνο στόχο, να κάνουν τη νεολαία συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική και στην όξυνση της επίθεσης που έρχεται στη ζωή και τα δικαιώματα των νέων, να κάνουν τους νέους χειραγωγήσιμους και συμβιβασμένους, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κάμψουν την ριζοσπαστικοποίηση και την οργανωμένη μαζική πολιτική δράση της νεολαίας.

Δεν μπορούν σήμερα να κόπτονται για τα προβλήματα και για τη συμμετοχή των νέων στα κοινά αυτοί που η δική τους πολιτική έχει την κύρια ευθύνη για τα προβλήματα της νεολαίας, δεν μπορούν να μιλούν για δημοκρατική συμμετοχή των νέων αυτοί που εδώ και δεκαετίες στήνουν μαθητοδικεία και φοιτοτοδικεία σε κάθε κινητοποίηση της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας, αυτοί που έχουν απαξιώσει τα ίδια τα μαθητικά συμβούλια ως οργανωμένη έκφραση των νέων. Δεν μπορούν να μιλάνε για ανάδειξη των νεολαιίστικών προβλημάτων αυτοί που προτείνουν στους νέους, ανασφάλιστη εργασία, περιστασιακή εργασία, ιδιωτικοποίηση κάθε έκφρασης της παιδείας από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Πανεπιστήμια, αυτοί που προωθούν ακόμα και με νόμους την εργοδοτική τρομοκρατία όταν η συμμετοχή των νέων στα σωματεία και στις απεργίες είναι σήμερα λόγος απόλυσης.

Είναι τόσο υποκριτική η ανάγκη για τη δημοκρατική συμμετοχή των νέων μέσα από τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, που δεν επιτρέπονται ούτε καν οι παρατάξεις στις εκλογές, απαξιώνοντας το ρόλο των πολιτικών νεολαιών της χώρας μας, μέσα από κοινά άχρωμα και άλαλα ψηφοδέλτια, αφού τα ίδια τα Τοπικά Συμβούλια Νέων δεν θα έχουν καν αποφασιστικό χαρακτήρα, αλλά μόνο συμβουλευτικό.

Σήμερα η νεολαία όχι απλά γνωρίζει από πού προέρχονται τα προβλήματά της και η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται σε κάθε της δικαίωμα, αλλά τα βιώνει καθημερινά μέσα από την απαξίωση του δημοσίου χαρακτήρα της μόρφωσης, μέσα από το τσάκισμα του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή εργασία, μέσα από την επίθεση που ετοιμάζεται στα ασφαλιστικά της δικαιώματα, μέσα από την απαξίωση των ίδιων της των θεσμών που η ίδια έχει τόσα χρόνια διεκδικήσει και επιβάλλει, όπως τα συνδικαλιστικά της όργανα στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας.

Η νεολαία έχει φορείς να εκφραστεί και μέσα από αυτούς πρέπει ακόμα πιο έντονα να μαζικοποιήσει και να οργανώσει τη δράση της ενάντια στην επίθεση που δέχεται σε κάθε έκφανση της ζωής της, και δεν χρειάζεται έναν ακόμα θεσμό που σκοπεύει στη χειραγώγηση της. Τα 3,6 εκ. € που θα διατεθούν για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων είναι χρήματα που λείπουν από τη μόρφωση, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό των νέων σήμερα.

Καμμία συμμετοχή, καμμία εμπλοκή στα Τοπικά Συμβούλια Νέων. ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

2.3.08

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΜΑΡΚΟ : 2-1

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΗΤΤΗΤΗ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ Β΄ΓΥΡΟ

Με καλή εμφάνιση η ΠΡΟΟ επιβλήθηκε με 2-1 απέναντι σε μια καλή ομάδα του ομίλου τη ΜΑΡΚΟ.
Γκολ με το καλημέρα για την ΠΡΟΟ πριν καν συμπληρωθεί το 1΄ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή από τον Τζιώτη. Στη συνέχεια η ομάδα κράτησε την υπεροχή σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι.
Στο 30΄ μετά από εκτέλεση φάουλ της Μαρκό έξω από τη περιοχή μας, ολιγωρία της άμυνας και την παρεμβολή επιθετικού της Μαρκό, έπειτα από κεφαλιά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μας γράφοντας το 1-1.
Στο Β ημίχρονο η ΠΡΟΟ προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά χωρίς να καταφέρνει κάτι το ουσιαστικό, επηρεασμένη και από τα συνεχή offside εις βάρος της, που η διαμαρτυρία έφερε και την αποβολή του προπονητή μας Τ. Αγγελάκη (για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι).
Η προκλητική συμπεριφορά και τα σκληρά μαρκαρίσματα παικτών της Μαρκό έφεραν και την αποβολή μέσου τους, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες.
Στο 75΄ανατράπηκε μέσα στην περιοχή ο Αποστολάκης και ο διαιτητής έδειξε την βούλα του πέναλτι. Μετά την εκτέλεση του αρχηγού μας Γκατσούδη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-1.