28.2.08

Ο ΛΑΟΣ και η ΝΕΟΛΑΙΑ να πουν ΟΧΙ στον ΕΛΕΓΧΟ του διαδικτύου απά τα ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

Τα άθλια γεγονότα στο διαδίκτυο (εκβιασμοί, πορνεία, παιδική πορνογραφία, τζόγος κ.ά.) αποτελούν αναπαραγωγή και μεταφορά και σε αυτό της γενικευμένης σήψης που αναδύεται από το καπιταλιστικό σύστημα, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων και του ρόλου των ΜΜΕ που ελέγχονται από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το νομοθετικό πλαίσιο, που έχει έτοιμο η κυβέρνηση της ΝΔ και το εμφανίζει ως μέτρο αντιμετώπισης αυτών των φαινόμενων, μόνο τέτοιο δεν είναι. Πρόκειται για προώθηση των αντιδραστικών μέτρων της ΕΕ, που έχουν συνδιαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και έχουν κύριο στόχο, όπως οι ίδιοι ομολογούν, "την καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού" στο διαδίκτυο στο όνομα του "αντιτρομοκρατικού" πολέμου. Στοχεύουν στην καταγραφή και το φακέλωμα απόψεων, θέσεων, ειδήσεων που εκφράζονται στο διαδίκτυο και στρέφονται κατά της ΕΕ και των συμφερόντων των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Οδηγούν στον έλεγχο του διαδικτύου και στην αξιοποίησή του από το κεφάλαιο, για την πολιτική και ιδεολογική χειραγώγηση του λαού, της νεολαίας.
Τις αρνητικές καταστάσεις και εξελίξεις στο διαδίκτυο μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο η παρέμβαση του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, στην κατεύθυνση οι νέες τεχνολογίες να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Με την απόκρουση της πολιτικής, ιδεολογικής χειραγώγησης από τους μηχανισμούς του συστήματος, τα αντιδραστικά πολιτιστικά πρότυπα και αξίες.
Σήμερα είναι αναγκαίο η νεολαία και ο λαός να μην αποδεχτούν και να αντιπαλέψουν την επιχειρηματική και κερδοσκοπική αξιοποίηση του διαδικτύου και τα αντιδραστικά μέτρα ελέγχου. Να απομονώσουν κάθε φωνή και πηγή στο διαδίκτυο που προβάλλει αντιδραστικά μηνύματα.

25.2.08

Χωρίς καλή εμφάνιση συνεχίζει το αήττητο η ΠΡΟΟ

Χωρίς καλή εμφάνιση μέσα στο Πέραμα, και με την ομάδα να έχει κλειστεί πίσω από το κέντρο στο Β ημίχρονο, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας και συνεχίζει αήττητη στο Β γύρο η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.
Στα αρνητικά της εμφάνισης ήταν η δυσκολία της κεντρικής γραμμής να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς και να βγάλει τη ομάδα μπροστά. Εξαίρεση οι δύο επιθετικές προσπάθειες του Α ημιχρόνου που προήλθαν από έξυπνες μπαλιές στον κενό χώρο.
Σε παθητικό ρόλο αρκέστηκε στην επανάληψη η ΠΡΟΟ, μάλλον με στόχο να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.
Τα τελευταία 10΄ λεπτά του παιχνιδιού άναψαν τα αίματα όταν ο διαιτητής «κιτρίνισε» τον Πέρρο αδικαιολόγητα, όταν απέβαλε τον προπονητή μας Τάκη Αγγελάκη για διαμαρτυρία για τις αλλαγές και όταν «είδε» πέναλτι στο 83΄ το οποίο κατάφερε να αποκρούσει ο πορτιέρο της ΠΡΟΟ.
Σημαντική η παρουσία του κόσμου που μετέτρεψε το Πέραμα σε έδρα μας και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕ Περάματος να κόψει και κανένα εισιτήριο
Με αισιοδοξία συνεχίζουμε για το 3ποντο με την ΜΑΡΚΟ την Κυριακή 3 Μάρτη στην έδρα μας.

9.2.08

ΠΑΛΙΚΑΡΗΣΙΑ ΝΙΚΗ και 3-0 με ΑΕΡΑ

Με καλή εμφάνιση η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ πήρε παλικαρήσια νίκη (τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας, και την τρίτη συνεχόμενη από την έναρξη του Β γύρου) νικώτας εύκολα με 3-0 την ΑΕΡ Αφάντου.
Με δύο γκολ με σουτ μέσα από την περιοχή στο 25΄ και στο 26΄ του Αποστολάκη η ΠΡΟΟ έβαλε απο νωρίς τις βάσεις για το 3ποντο. Και στα δύο ημίχρονα η ΠΡΟΟ είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ. Το τελικό σφράγισμα της νίκης ήρθε στο 90΄ όταν με προβολή μέσα από την περιοχή μετά από σουτ του Γκατσούδη, ο Σαλαπάτας έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο τέρμα.
Το θετικό δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά οτι η ΠΡΟΟ έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω, και ήταν σαφώς βελτιωμένη στην μεσαία γραμμή.
Παρά το έντονο κρύο, οι οπαδοί δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα δείχνωντας για άλλη μια φορά ότι η ΚΥΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ.

4.2.08

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

1η
Κεραυνός Κερατέας
39
2η
Αήττητος Σπάτων
30
3η
Μαρκό
27
4η
Σαρωνικός
26
5η
Α.Ε.Ρ. Αφάντου
25
6η
Μοσχάτο Α.Ο.
24
7η
Περαμαϊκός
23
8η
Βροντάδες Χίου
22
9η
Προοδευτική Νεολαία
20
10η
Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών
19
11η
Πέραμα Α.Ε .
18
12η
Ατρόμητος Πειραιά
17
13η
Δάφνη Χίου
12
14η
Γλυκά Νερά Α.Ο.
9
15η
Ερμής Κορυδαλλού
8

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Α.Ε.Ρ. Αφάντου Σαρωνικός
0 - 1
Προοδευτική Νεολαία Βροντάδες Χίου
1 - 0
Πέραμα Α.Ε . Κεραυνός Κερατέας
0 - 1
Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών Περαμαϊκός
1 - 0
Μαρκό Μοσχάτο Α.Ο.
0 - 1
Ατρόμητος Πειραιά Ερμής Κορυδαλλού
2 - 0
Δάφνη Χίου Αήττητος Σπάτων
1 - 3

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ οι οπαδοί της LIVERPOOL

Οι οπαδοί στην αντεπίθεση

Την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να απαλλαγούν από την αμερικανική διαχείριση, αλλά και να αποτρέψουν την αραβική εισβολή κεφαλαίων φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να πάρουν οι οπαδοί της αγγλικής ιστορικής ομάδας Λίβερπουλ.

Ο σύλλογος που οι ρίζες του βρίσκονται στους ναυτεργάτες της πόλης (και αποτελούσε το αντίπαλο δέος κατά της αστικής Εβερτον) τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πρακτική άλλων αγγλικών ομάδων πέρασε στα χέρια ξένων επενδυτών και συγκεκριμένα στους Αμερικανούς Τζορτζ Τζιλέτ και Τομ Χικς. Η δυσαρέσκεια απέναντι στους ιδιοκτήτες είναι δεδομένη για το γεγονός ότι έχουν εξασφαλίσει μεγάλα δάνεια, ώστε να διατηρήσουν τον έλεγχο του συλλόγου, ενώ το ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας σε επιχειρηματικό όμιλο του Ντουμπάι εγκυμονεί καινούργιους κινδύνους, αφού αντιμετωπίζεται ως ακόμη μία κίνηση που βλέπει την ιστορική ομάδα καθαρά εμπορικά και με σκοπό το κέρδος.

Ετσι, μια νέα οργάνωση, η «Share Liverpool FC», η οποία αριθμεί πάνω από 100.000 μέλη και απευθύνει κάλεσμα στους φίλους της ομάδας ανά τον κόσμο, προτίθεται να κινηθεί για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες.

ΝΙΚΗ ΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας σημείωσε η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ το Σάββατο 02/02/08 με 1-0 με τις Βροντάδες Χίου.
Χωρίς να κάνει σπουδαία εμφάνιση η ομάδα μας μπόρεσε να πάρει το 3ποντο που είναι σημαντικό για την πορεία του πρωταθλήματος, και για την απομάκρυνση από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Το γκολ σημείωσε με προβολή ο Α. Πυρένης στο 4' μετά από φάση διαρκείας στην εστία του Βροντάδου.
Στόχος το εντός έδρας 3 ποντο και στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΡΑ.