26.10.07

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ


Στο προσκήνιο έχουν έρθει καταγγελίες περί πιέσεων σε μαθητές να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη ξαναφέρνοντας στην επικαιρότητα το θέμα «παρελάσεις» και το περιεχόμενό τους. Το οποίο πρέπει να το εξετάζουμε βεβαίως από τη σκοπιά του λαού, των δικών του προσδοκιών και όχι της άρχουσας τάξης.
Τι είναι, λοιπόν, αυτό που τιμάται; Η ιστορική μνήμη; Πρόκειται για κάποιες εθιμοτυπικές γιορτές; `Η, μήπως, είναι κάτι πολύ ουσιαστικότερο, που ξεκινά απ' το παρελθόν, φτάνει στο παρόν και συνεχίζεται μέχρι βαθιά στο μέλλον;

Εξαρχής, να τονιστεί ότι όλος αυτός ο «ντόρος» περί συμμετοχής ή μη, μάλλον αποπροσανατολίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή στις παρελάσεις - και ιδιαίτερα στις μαθητικές - πρέπει να έχει εθελοντικό χαρακτήρα.

Ως προς την ουσία, τώρα, του «καυγά» που έχει στηθεί: Απ' τη μια υπάρχουν οι υπέρμαχοι των παρελάσεων - με το σημερινό τους χαρακτήρα - που ισχυρίζονται ότι έτσι «τιμάται» η πατρίδα. Και απ' την άλλη, αυτοί που τους κατηγορούν ως εθνικιστές και ότι οι παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν ως κατάλοιπο ακόμη και φασιστικών νοοτροπιών.

Πίσω, όμως, απ' την κουρτίνα των «σκληρών» φραστικών θέσεων και αντιπαραθέσεων κρύβεται η πραγματικότητα. Αυτή η διαπάλη αποκαλύπτει μια αντιπαράθεση μεταξύ κοσμοπολιτισμού και εθνικισμού. Στην πράξη αυτές οι δύο πλευρές είναι «όψεις του ίδιου νομίσματος» ως πλευρές της αστικής ιδεολογίας. Και εκφράζεται από δυνάμεις που υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο.

Το παραπάνω ψευτοδίλημμα αποσπά την προσοχή από την αλήθεια. Και η αλήθεια έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Για παράδειγμα, το ΟΧΙ, του ελληνικού λαού, δεν ήταν μόνο απέναντι στον ιταλικό φασισμό, αλλά και στον ελληνικό του Μεταξά. Οι αγωνιστικές αξίες που ενέπνευσαν το ΟΧΙ οδήγησαν στη δημιουργία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, των σελίδων της Εθνικής Αντίστασης. Και ακόμη παραπέρα, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ) και στην τρίχρονη εποποιία του.

Το ΟΧΙ, όπως και η 25η Μάρτη, έχει αναφορά στους λαϊκούς αγώνες. Για όλα τα σημερινά λαϊκά προβλήματα και τα τεράστια προβλήματα της Παιδείας και της νεολαίας.

Οι μαθητικές παρελάσεις πρέπει να συνδεθούν με τα μηνύματα αγώνα και αντίστασης του ελληνικού λαού - τότε και τώρα.

Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η πρώτη παρέλαση της 28ης Οκτώβρη έγινε το 1941, στα χρόνια της κατοχικής σκλαβιάς, με απόφαση του Γραφείου της ΚΕ της ΟΚΝΕ, ενάντια στους ναζιστές κατακτητές και στους ντόπιους υπηρέτες τους.

Αποτελεί, λοιπόν, μια σοβαρή θετική εξέλιξη το γεγονός ότι μια σειρά από μαθητικά συμβούλια αποφασίζουν να τιμήσουν αγωνιστικά την επέτειο του ΟΧΙ, αναδεικνύοντας με δική τους παρέμβαση την ιστορική αλήθεια, διεκδικώντας λόγο στις σχολικές γιορτές, κάνοντας τις παρελάσεις βήμα διεκδίκησης για τα σύγχρονα προβλήματα της νεολαίας.

Το κρίσιμο ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιο περιεχόμενο πρέπει να έχουν οι παρελάσεις και όχι αν πρέπει να γίνονται ή να μη γίνονται.
Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τα ψευτοδιλήμματα των κάθε λογής υπηρετών του συστήματος. Να απαλλάξουν την παρέλαση από τα φαινόμενα πατριδοκαπηλίας και του εθνικιστικού αλλά και του κοσμοπολίτικου παραληρήματος.
Τις μαθητικές παρελάσεις, οι μαθητές, ο λαός να τις εντάξουν στο πλαίσιο των αγώνων τους ως άλλο ένα βήμα καταδίκης των αντιλαϊκών πολιτικών.

Πάντως είναι σημαντικό οι μαθητές μέσα από τις παρελάσεις να μάθουν ότι τιμούν τους εκτελεσμένους στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής, τους χιλιάδες αγωνιστές που αψήφισαν το θάνατο για να αποτινάξουν τα φασιστικά δεσμά από την Ελλάδα και προτίμησαν να πάρουν το όπλο και να βγουν στο βουνό (δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα υπήρχε ίσως το πιο ισχυρό αντάρτικο κίνημα της Ευρώπης) και όχι να τα διπλώσουν και να πάνε στο Κάιρο (βλ. αστικής τάξη της Ελλάδας την εποχή του Β΄Παγκ. Πολέμου).
Είναι σημαντικό οι μαθητές να παρελαύνουν δίπλα στους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και όχι δίπλα στα ΝΑΤΟικα στρατεύματα που έχουν αιματοκυλίσει τον πλανήτη.

21.10.07

ΜΑΡΚΟ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: 2-1

Χωρίς να διαφέρει από τις προηγούμενες αγωνιστικές, για άλλη μια φορά η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ εμφανίστηκε χωρίς ψυχή και μυαλό και κυρίως με προβλήματα στην αμυντική γραμμή. Αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από μια όχι και τόσο ουσιαστική ΜΑΡΚΟ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με καθαρό πέναλτι στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ λίγο αργότερα έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους (τους τη στέρησε ο πορτιέρο της Προοδευτικής). Στο υπόλοιπο του Α ημιχρόνου η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ έκανε δύο καλές ευκαιρίες χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στις αρχές του Β ημιχρόνου μετά από κόντρες στην περιοχή μας και αφού η μπάλα πήγε να απομακρυνθεί, μετά από σουτ παίκτη της ΜΑΡΚΟ κατέληξε στην εστία μας, γράφοντας το 2-0. Την ίδια στιγμή αποβλήθηκε και αμυντικός της Προοδευτικής για διαμαρτυρία στον διαιτητή. Το Β ημίχρονο συνεχίστηκε με την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ να προσπαθεί να βγει μπροστά και την Μαρκό να παίζει πιο κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο, και τους παίκτες της να βρίσκονται συχνά και για πολύ ώρα στο χόρτο!!! Μετά από αποβολή παίκτη της Μαρκό το παιχνίδι μετριάστηκε και η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ έδειξε πιο επιθετική φτάνοντας στο 80΄ στο 2-1. Τα τελευταία 10΄ οι παίκτες της ομάδας έδειξαν να προσπαθούν χωρίς να καταφέρουν όμως τίποτα ουσιαστικό, παραμένοντας τελικά το 2-1 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι το πανηγύρισαν έντονα με τη λήξη του παιχνιδιού.

Αυτά που μας έμειναν από το παιχνίδι ήταν:
1. η σημαντική παρουσία οπαδών μας, περίπου 200 άτομα, που έδωσαν χρώμα εντός έδρας στο παιχνίδι
2. η κακή διαιτησία, με λάθη που μπορεί να διέγραψαν και το τελικό αποτέλεσμα
3. οι έντονοι πανηγυρισμοί των παικτών της Μαρκό και των λιγοστών φιλάθλων της μετά τη λήξη του παιχνιδιού
4. οι συμπλοκές μεταξύ παικτών που σημειώθηκαν στα αποδυτήρια κατά το ημίχρονο.

19.10.07

ΟΛΟΙ με την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ στο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

ΟΛΟΙ την Κυριακή 21-10-2007 στο Μαρκόπουλο. ΟΛΟΙ δίπλα στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.
Έχουμε καθήκον να είμαστε δίπλα στην ομάδα. Η ομάδα μας χρειάζεται τώρα στα δύσκολα.
Με παλμό και δυναμισμό πάμε να φωνάξουμε για την ΠΡΟΟ, πάμε να εμψυχώσουμε την ομάδα για το πρώτο της τρίποντο και για το πρώτο διπλό. Η ομάδα μας χρειάζεται και στα εντός και στα εκτός.
ΠΡΟΟ γερά μαζί με το λαό σου στην Α θα σε δω ξανά!!!!!
ΠΡΟΟ δύναμη σου είναι οι οπαδοί σου.
ΜΟΝΟ ΠΡΟΟ!!!!!! VIVA PROO!!!! VENCEREMOS!!!!!

ενημερωθείτε από το blog του Συνδέσμου για την οργανωμένη μετάβαση μας στο Μαρκόπουλο

17.10.07

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας σήμερα και :
> 800 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα
> κάθε 3,6 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από την πείνα και συνήθως είναι παιδί κάτω των 5 ετών
> μόνο 1 στα 3 παιδιά πηγαίνει σχολείο σε κανονική βάση και περισσότερα από 250 εκατομμύρια παιδιά εξαναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες
> στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου τις ΗΠΑ περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καθόλου κοινωνική ασφάλιση
> 400 αμερικάνοι επιχειρηματίες έχουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο από το σύνολο 33 εκατομμυρίων εργατών στις ΗΠΑ
> 1,73 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισόδημα κάτω από 1 δολάριο την ημέρα

Ωραίος κόσμος, αγγελικά πλασμένος, αλλά όχι για εμάς, για το λαό, για τη νεολαία, αλλά για το μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτόν τον κόσμο δεν τους τον χαρίζουμε, αλλά αγωνιζόμαστε να τον αλλάξουμε.
Δράση τώρα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα των πολυεθνικών, ενάντια στην δικτατορία των μονοπωλίων.

14.10.07

ΑΜΗΧΑΝΗ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ & 1-1 με την ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


Με αμηχανία εμφανίστηκε η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ στο παιχνίδι με την ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ.
Με πλήρη κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς ουσιαστική κατάληξη και με νευρικότητα στην αμυντική γραμμή έκανε δώρο το βαθμό της ισοπαλίας στους αντιπάλους. Η ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προηγήθηκε στο β ημίχρονο με ένα γκολ από λάθος της βυσσινί άμυνας. Μετά το γκολ η ΠΡΟΟ έπαιξε πιο επιθετικά με αποτέλεσμα το γκολ της ισοφάρισης.
Η ομάδα έδειξε πιο μονταρισμένη με τις αλλαγές που έγιναν, αν και θα μπορούσαν κάποιοι από αυτούς να είχαν ξεκινήσει στην αρχική 11αδα. Πολύ πίσω από τις ανάγκες τόσο η άμυνα, όσο και η επίθεση. Για άλλη μια φορά ξεχώρισαν τα κεντρικά χαφ της ομάδας (Πέρρος), ενώ δείχνουν να είναι σταθερές αξίες για την ομάδα και την απόδοσή της, οι Πυρένης και Γιαννόπουλος. Σημαντική και η συμβολή του Σπέρτου που έδειξε ιδιαίτερα κινητικός όσο αγωνίστηκε. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει δυνατότητες να βρει ρυθμό. Αυτό που έλλειπε σήμερα ήταν η ψυχλογία του νικητή και ο τσαμπουκάς του γηπεδούχου.
Είναι σημαντικό όμως για τους παίχτες να καταλάβουν ότι παίζουν για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ που ο κόσμος της γουστάρει να τους βλέπει να παίζουν με πάθος και μαχητικότητα.
Η ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ με την απόδοσή της δεν έδειξε ότι είναι ομάδα για τη συγκομιδή βαθμών που έχει, ενώ η συμπεριφορά παιχτών της προς την κερκίδα έδειξε ότι κάποιοι δεν είχαν καταλάβει ότι παίζουν στο «κλουβί».
Την επόμενη αγωνιστική είναι μια καλή ευκαιρία στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα μας εντός Αττικής, να είναι σαν να ξαναπαίζουμε στο «κλουβί».

8.10.07

40 χρόνια από τη δολοφονία του CHE

Στις 7/10 συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τη δολοφονία του ERNESTO CHE GUEVARA.
Όσο και αν προσπάθησαν η ΗΠΑ, η CIA, η αστική τάξη να κάνουν εμπορικό είδωλο τον μεγάλο επαναστάτη, γελάστηκαν οικτρά.
Ο CHE ζει και θα ζει όχι στα όνειρα μας, αλλά στους αγώνες κάθε προλετάριου, στους αγώνες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, στους αγώνες της νεολαίας. O CHE είναι καθημερινός μας σύντροφος στον αγώνα για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!!!! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευμένος από τη CIA Βολιβιανός στρατιωτικός που εκτέλεσε τον CHE, πριν ένα μήνα έκανε εγχείριση ματιών για να αντιμετωπίσει σοβαρή ασθένεια, εντελώς δωρεάν στην Κούβα στα πλαίσια ιατρικής καμπάνιας του νησιού της Επανάστασης στην Λατινική Αμερική. Αυτοί λοιπόν που ακολουθούν τα ιδανικά και τα οράματα του CHE, έκαναν καλά τον δολοφόνο του. Αυτός είναι ο σοσιαλισμός, που πάνω από όλα έχει τον άνθρωπό!!!

ΑΕΡ Αφαντου-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: 1-1


Τον πρώτο της βαθμό μέσα στη Ρόδο απέσπασε η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, απέναντι στην ΑΕΡΑ.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 77΄με πέναλτι και η ΠΡΟΟ ισοφάρισε στο 94΄με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Αγ.Πυρένης.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ παραμένει στην 15η θέση της βαθμολογίας με 1 βαθμό με τους πρωτοπόρους Βροντάδες Χίου και Κεραυνό Κερατέας να έχουν 7 βαθμούς.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: θέση 15, βαθμοί:1, νίκες:0, ισοπαλίες:1, ήττες:2. γκολ:1-6.
Στόχος το 3ποντο την επόμενη αγωνιστική στην έδρα μας με την ΑΕ Περάματος.

4.10.07

Εκτός Κυπέλλου η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Εκτός Κυπέλλου η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ αφού εχθές σ ένα σκληρό παιχνίδι αποκλείστηκέ στα πέναλτι από τον ΚΑΡΑΒΑ (το σκορ στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και στην παράταση ήταν 1-1).
Η ομάδα εμφανίστηκε μαχητική αλλά πολύ πίσω από τις ανάγκες. Ο Καραβάς έδειξε να θέλει πολύ περισσότερο το παιχνίδι και ήταν καλύτερα στημένος και διαβασμένος μέσα στο γήπεδο παρά τα καραγκιοζιλίκια κάποιων παιχτών του (πέφτω κάτω, χτυπάω αντίπαλο εκτός φάσης, κάνω εσκεμένες καθυστερήσεις, κάνω χειρονομίες κ.α.).
Οι παίχτες έχουν πίστωση χρόνου από τους οπαδούς, αλλά είναι καλό να καταλάβουν το νωρίτερο ότι παίζουν με τη φανέλα της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ και δε χωράνε χαλαρότητα και βεντετισμοί. Όσο πιο γρήγορα αποδείξουν ότι σέβονται και τιμούν τη βυσσινι φανέλα με το Φοίνικα τόσο το καλύτερο για όλους μας (οπαδούς, παίχτες, ΔΣ).
Ξέρουμε οτι η ομάδα δε θα πάρει την κάτω βόλτα και κανένας παράγοντας δε θα την καταντήσει βιλαέτι του και αυτό οφείλεται το θετικό γεγονός ότι μέλη του Συνδέσμου Φιλάθων συμμετέχουν στο ΔΣ.
Θέλει δουλειά πολύ για να γυρίσει ο τροχός... αλά οι οπαδοί δεν θα το βάλουν κάτω.
Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο δυναμικά δίπλα στην ΠΡΟΟ.
Στα δύσκολα φαίνεται η μαγκιά, δεν τα διπλώνουμε.
ΠΡΟΟ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ.

2.10.07

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Η ΟΜΑΔΑ


Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας η παραίτηση του προπονητή της ομάδας μας, Στέλιου Βογιατζή, χθες 01/10/2007!!!!
Φαίνεται ότι τα δύσκολα συνεχίζονται για την ομάδα.
Δεν ξέρουμε λεπτομέρειες της παραίτησης, άρα δεν μπορύμε να έχουμε και πλήρης τοποθέτηση.
Το σίγουρο είναι ότι μας είχε συγκινήσει η είδηση ότι ο Στέλιος Βογιατζής αναλαμβάνει χρέη προπονητή. Τότε είπαμε πως ξανασυσπυρώνεται η ομάδα κι ο κόσμος της.
Ο Στέλιος παραμένει ξεχωριστή "φιγούρα" για τον βυσσινί λαό!!!
Σίγουρα όμως μπορούμε να πούμε ότι στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε το πραγματικό τσαγανό μας, την μαγκιά μας.
Τα δύσκολα συνεχίζονται από ότι φαίνεται. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι χρέος μας να μείνουμε ακόμα πιο ενωμένοι δίπλα στην ομάδα. Το βασικότερο να μην αφήσουμε ακάλυπτους τους ποδοσφαιριστές. Η πραγματική δύναμη αυτών των παιδιών είναι το πάθος που πρέπει να τους μεταδίδει η κερκίδα. Ξέρουμε ότι τα παιδιά αυτά δεν παίζουν για τα φράγκα, αλλά για το χειροκρότημα και σίγουρα αυτό μπορούμε να τους το δώσουμε με το παραπάνω.
Στα δύσκολα της ομάδας, δεν τα διπλώνουμε, αλλά βγαίνουμε ακόμα πιο δυνατοί για να δώσουμε δύναμη στους παίχτες. Περιμένουμε τις εξελίξεις.

Με πίστη στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΔΕΑ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: το εμψυχο δυναμικο



ΟΝΟΜΑ

ΘΕΣΗ

ΗΛΙΚΙΑ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

Τ

27



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τ

28



ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ

Τ

29



ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΥΡΕΝΗΣ

Α

34



ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Α

35



ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΡΗΣ

Α

18



ΤΑΣΟΣ ΠΡΙΣΙΜΙΤΖΗΣ

Α

18



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ

Α

24



ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Α

22



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΤΣΑΣ

Α

16



ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Α

23



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

Α

23



ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΙΒΑΣ

Α

18



ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΩΤΗΣ

Α

26



ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Α

17



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑ'Ι'ΩΑΝΝΟΥ

Α

28



ΛΑΕΡΤΗΣ ΜΠΕΚΑΣ

Α

18



ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΞΑΣ

Μ

20



Μ.ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΑΛΗΣ

Μ

24



ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΔΑΚΗΣ

Μ

20



ΜΑΡΚΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Μ

21



ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΝΤΖΟΥΔΗΣ

Μ

34



ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΕΡΤΟΣ

Μ

26



ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Μ

18



ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΡΟΣ

Μ

22



ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΑΚΟΣ

Μ

26



ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΕΑΣ

Ε

24



ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Ε

27



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Ε

26



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ

Ε

19



ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ

Ε

18



ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ

Ε

18

1.10.07

ολοι διπλα στην ομαδα στο Κυπελλο με τον ΚΑΡΑΒΑ


Την Τετάρτη όλοι στο γήπεδο στον αγώνα κυπέλλου με τον Καραβά.
Παρά τις δύο ήττες η ομάδα μας χρειάζεται δίπλα.
Πρέπει να διώξουμε το άγχος από τα παιδιά.
Τώρα ριχνόμαστε στη μάχη του Κυπέλλου και ξεκινάμε από την αρχή. Είναι και χρεός μας να τους λύσουμε τα πόδια.
Όλοι δίπλα στην ΠΡΟΟ, μαζικά και μαχητικά.

ΓΙΑΤΙ vissiniPROOletariato

Είμαστε ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και ΜΟΝΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ από πιτσιρικάδες.
Έχουμε ταξιδέψει με την ομάδα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Έχουμε γευτεί χαρές και λύπες.
Δε λυγίσαμε στα δύσκολα της ομάδας.
Δεν ντραπήκαμε ποτέ να πούμε ΜΟΝΟ ΠΡΟΟ!!!
Μας επηρέασε η ιστορία της ομάδας, από την ίδρυση της το 1927 με τον τίτλο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ακόμα και στην πολιτική μας σκέψη.
Μια ζωή η ΠΡΟΟ ήταν "αδικημένη" από διαιτησίες και τις ονομαζόμενες "μεγάλες ομάδες" της περιοχής μας.
Μια ζωή η ΠΡΟΟ ήταν φυτώριο ποδοσφαιριστών που τους ρουφούσαν "οι μεγάλοι" και μας πνίγει αυτή η αδικία.

Είμαστε και αριστεροί, προλετάριοι, κομμουνιστές που γουστάρουμε να βλέπουμε την ομάδας μας να αντιστέκεται, στο ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών και να μην λυγίζει στα δύσκολα.
Δε μας χαλάει εκεί που είμαστε τώρα, γιατί ξέρουμε ότι είναι για λίγο.
Ξέρουμε ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει, θα μας στείλει εκεί που μας πρέπει και κοινωνικά και πολιτικά και οπαδικά.

Είμαστε φίλαθλοι, αλλά και οπαδοί μόνο της ΠΡΟΟ της ομάδας που όταν κάποτε έπαιζε στο Καραϊσκάκη, γινόταν μαζική κινητοποίήση και άδειαζαν η Νίκαια και ο Κορυδαλλός.
Τώρα η ομάδα μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά και έτσι δεν μπορούσαμε να μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις.
Απλά θα ακολουθούμε την ομάδα μέσα έξω, θα σχολιάζουμε με οπαδικό και πολιτικό λόγο, και για άλλη μια φορά στα δύσκολα όχι απλά δε θα λυγίσουμε, αλλά θα συμβάλλουμε.

Ως κομμουνιστές έχουμε μάθει να είμαστε πάντα ελπιδοφόροι, να είμαστε μπροστά, να έχουμε δράση. Άρα ως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ και κομμουνιστές δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την ομάδα χωρίς ουσιαστική υποστήριξη.

Δεν μας ενδιαφέρει να πολιτκοποιησούμε τίποτα, γιατί τα πάντα είναι πολτική.
Από τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε, από τα δάση που καίγονται για να πουληθούν στο μεγάλο κεφάλαιο, από το ποδόσφαιρο που έχει γίνει χώρος για party του μεγάλου κεφαλαίου, μέχρι την Παιδεία που κατρακυλά στην ιδιωτικοποίηση.

Δεν έχουμε διάθεση αντιπαράθεσης και διασπασμών. Εξάλλου πιστεύουμε ότι η ΠΡΟΟ μας ενώνει όλους, αλλά και ο αγώνας για καλύτερη ζωή με δικαιώματα επίσης μας ενώνει όλους.

Καλή αντάμωση στους αγώνες της ΠΡΟΟ και της ζωής.
Με βυσσινί συντροφικούς χαιρετισμούς
οι φίλοι του vissini PROO letariato.

τα αδελφια της LIVORNO


Πραγματικά μας συγκινούν τα αδέλφια της LIVORNO στην Ιταλία. Υποστηρίζουν την ομάδα τους και δεν ξεχνούν και τις αριστερές καταβολές της. Οι οπαδοί αυτοί στάθηκαν δίπλα στην ομάδα τους σε δύσκολες ώρες και την ακολουθούσαν παντού από της Serie C μέχρι σήμερα που είνια στην Serie A!!!.
Γεμίζουν το γήπεδο και δίνουν σε κάθε παιχνίδι μια ιδιαίτερη νότα οπαδικής συμεριφοράς.
Βρίσκουμε πολλές ομοιότητες στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ μας και στη LIVORNO και ιστορικά, και ομαδικά και οπαδικά.
Θα παρακολουθούμε στενά τη LIVORNO και κυρίως την κίνηση των συντόφων οπαδών της και θα σας ενημερώνουμε.

για πάντα και μόνο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Κοκκινιάς Κορυδαλλού!!!

Βρονταδος Χίου - Προδευτική Νεολαία :3-0

Δεύτερη ήττα για την ομάδα, η οποιά ακούγεται ότι ήταν πιο ανεβασμένη από το παιχνίδι με τον Κεραυνό Κερατέας.
Σε δύο παιχνίδια μετράμε 5 γκολ στο παθητικό μας και 0 στο ενεργητικό μας. Μάλλον πρέπει να μας προβληματίσει λίγο η επιθετική δυστοκία. δεν χρειάζετια όμως γκρίνια και κριτικές. Πρέπει να είμαστε δίπλα στους αθλητές μας.
Ακόμα πιο δυνατοί όλοι δίπλα στην ΠΡΟΟ.